Schrijven namens DWARS Gelderland

Corona, corona, corona. Je hoort niks anders in het nieuws. Dat is logisch, het virus heeft een hele grote impact op ons leven, heel direct, en ver weg. Maar er is nog heel veel anders belangrijks om over te vertellen. Kranten en andere media (zoals de Gelderlander of omroep Gelderland) zijn daarom op zoek naar verhalen die ook belangrijk zijn, en niet (direct) met het virus te maken hebben. Een mooie kans om ons groene, sociale, vrijzinnige verhaal te vertellen dus. Daar hebben sommigen van ons ook nu de tijd voor.

Daarom willen we jou de kans geven om namens DWARS Gelderland, samen met het bestuur, stukken te schrijven voor lokale media. Denk bijvoorbeeld aan een mooi (online) lokaal iniatief waar je aan meewerkt, maar het kunnen ook opiniestukken zijn. Zo wil het kabinet de klimaatplannen op pauze zetten, maar heeft de provincie heel veel geld in kas voor deze plannen; of hoe de wooncrisis onder studenten in Nijmegen door Corona nog verergert, of iets wat niet direct te maken heeft met het virus zoals de situatie rondom de vluchtelingen op Lesbos en wat Gelderse gemeenten daarmee moeten doen. Iets totaal anders mag natuurlijk ook! Wil jij voor ons een stuk schrijven namens DWARS Gelderland? Bekijk dan het formulier hieronder, we hebben een lijst met onderwerpen, maar je mag ook zelf iets bedenken!

  • Denk aan: voorzitter commissie internationaal, student geografie aan de HAN, jurist, of activistische scholier met een hart voor ...
  • We gebruiken deze gegevens alleen om contact te zoeken rondom het schrijven van een artikel
  • Dit is een uitgebreide lijst met ideeën van het bestuur, maar je mag natuurlijk altijd nog iets anders bedenken!
  • Vertel ons hier wat je precies zou willen benoemen, en wat je van het onderwerp afweet. Als je voor een nieuw onderwerp kiest, leg hier uit wat het precies betekent (voor jou) en wat je wil vertellen. Wil je graag schrijven, maar weet je geen onderwerp? Leg dan hier uit wat je interessant vindt en waarom je graag wil schrijven.