Nieuwsbericht

Dwars GroenLinkse Jongeren spreekt zich uit voor acceptatie en diversiteit

03 april 2017

Dwars GroenLinkse Jongeren heeft met verbijstering kennisgenomen van het voorval van afgelopen zaterdagnacht in Arnhem, waarbij twee mannen die hand in hand over straat liepen ernstig zijn mishandeld.

Afdelingsvoorzitter Naran: “Het is belachelijk dat mensen zelfs anno 2017 nog worden mishandeld vanwege hun seksuele oriëntatie. De tolerantie, waar Nederland zich altijd zo sterk mee profileert, is soms nog ver te zoeken in ons land. We willen slachtoffers Ronnie en Jasper dan ook een hart onder de riem steken.”

Het voorval van afgelopen zaterdag toont opnieuw dat het gebrek aan acceptatie van diversiteit ook nu nog een groot probleem is in Nederland. DWARS’er Max: “Tegelijkertijd zie je dat de aandacht meteen weer wordt gevestigd op de afkomst van de daders, terwijl gebrek aan acceptatie van homoseksualiteit helaas in alle lagen van de samenleving voorkomt. We moeten het homonationalisme dan ook een halt toeroepen en ophouden met het tegen elkaar uitspelen van minderheden.”

DWARS roept iedereen op om zich aanstaande zaterdag om 17 uur aan te sluiten bij de actie van Gay Horeca Arnhem op het Jansplein in Arnhem en hand in hand te staan voor diversiteit.