Thema-Avond: Privilege en Intersectionaliteit met Sarita Bajnath

Op 8 juni gaan we om 19:30u luisteren naar Sarita Bajnath, een ervaren trainer op het gebied van privilege en intersectionaliteit. We gaan leren over hoe discriminatie op basis van gender, kleur, seksualiteit en geloof ook op veel subtielere manieren voorkomen, maar ook over hoe dat soort uitsluiting kan gebeuren op plekken waar je niet zo 1 2 3 bij stilstaat of die je niet per se ziet, zoals door armoede, gehandicapten-discriminatie, of (onbedoelde) uitsluiting van mensen met mentale gezondheidsproblemen. Nadat we een veilige plek gemaakt hebben, gaan we hier op een interactieve manier over in gesprek. Dit is vooral de plek om je eigen verhaal te delen. Aan de hand van grappige, maar ook serieuze anekdotes gaan we kijken wat jij kan doen om je privileges bewust in te zetten om de plekken waar jij je begeeft inclusiever te maken.

Niet iedereen wordt gelijk behandeld. Dat is iets wat DWARS heel jammer vindt. Soms is het heel duidelijk. Er worden eieren gegooid naar homo’s, of moslims worden bedreigd. Maar ook vaak is het veel minder duidelijk hoe mensen worden buitengesloten, en kunnen de mensen die niet worden buitengesloten dat niet eens direct zien. Dat is een vorm van privilege, en niet iedereen is zich daar bewust van. Elk mens en elke groep heeft hun eigen vormen van uitsluiting om mee om te gaan, sommige zwaarder dan anderen. Hoe kun je dat soort uitsluiting (leren) herkennen? En kun je jouw privilege gebruiken om daar iets aan te doen? In een veilige omgeving gaan we hier uitgebreid over in gesprek met Sarita, die al jaren trainingen geeft over dit soort onderwerpen en hier, zowel vanuit haar baan als haar dagelijks leven, heel veel vanaf weet. Door je eigen verhalen te delen kom je er achter hoe dit in jouw leven ook elke dag speelt. Samen gaan we kijken hoe jij, en wij met ons allen, van DWARS een inclusieve organisatie kunnen maken, en hoe je in je dagelijks leven een inclusieve ally kunt zijn. Wat is jouw verhaal?

Omdat dit een beladen avond kan worden, hanteren we een maximaal aantal deelnemers van 30. Je kunt je hier aanmelden.

  • Dit hoef je alleen in te vullen als je naam hierboven anders is dan hoe je in onze ledenadministratie staat. In verband met de gevoeligheid die een evenement zoals dit met zich mee kan brengen is dit evenement alleen toegankelijk voor leden.
  • Dit kan zijn: je discord-naam, je telefoonnummer, of je emailadres. Je krijgt hier een geheime link om bij het evenement te komen.
  • DWARS Gelderland vindt het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen, daar willen we erg ons best voor doen. Vul hier in of je eventueel hulp nodig hebt om bij het evenement aanwezig te kunnen zijn. Dit evenement wordt gehouden of Discord, als je dat nog nooit hebt gebruikt, is het aan te raden dat een paar dagen van te voren te installeren en met ons te checken of het werkt. Mocht je hulp nodig hebben of het niet zeker weten, laat dan hier een bericht achter. Zorg ook dat je een contactgegeven achterlaat (zoals je email) zodat we samen kunnen kijken hoe we dit gaan fixen!

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org. Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html

08

Jun

Thema-Avond: Privilege en Intersectionaliteit met Sarita Bajnath

DWARS Gelderland

De enige echte DWARS Gelderland Discord server
19:15 inloop, 19:30