Thema-avond: Migratie met de Commissie Internationaal

Migratie is een groot thema. Van mensen die vluchten voor oorlog en armoede, tot internationale studenten en expats. Ook als we kijken naar vluchtelingen zijn er veel verschillende verhalen te horen. Verhalen die niet altijd even eerlijk over de werkelijkheid zijn, of zelfs de mensen achter de verhalen weglaten. Er zijn allemaal redenen waarom mensen op zoek gaan naar een nieuw en veilig thuis. Denk aan geweld, politieke onrust en discriminatie. Maar hoe komt het dat mensen moeten vluchten? Wat vertelt de geschiedenis ons? Hoe wordt nu met vluchtelingen omgegaan? Welke rol speelt de EU hierbij? En bovenal: hoe ziet de toekomst er uit?

—Onder voorbehoud—
Op deze avond gaan de Commissie Internationaal en DWARS Gelderland in gesprek met verschillende mensen over al deze vragen. Tineke Strik is Europarlementariër voor GroenLinks. Zij houdt zich onder meer bezig met mensenrechten en vluchtelingen. Andere gasten maken we binnenkort bekend.

De avond begint met een terugblik op de geschiedenis van vluchten. Vervolgens zullen we ingaan op hoe er om wordt gegaan met vluchtelingen in de EU. Tot slot zullen we ons verdiepen in de situatie van LHBTQIA+-vluchtelingen. De avond wordt afgesloten met een discussie over de ontwikkelingen nu, en hoe en welke vraagstukken we in de toekomst zullen zien.

Je kunt met ons meedoen door je hieronder aan te melden voor de server van DWARS Gelderland.

We hopen je dan te zien!

Liefs,
Commissie Internationaal & DWARS Gelderland

Hoe kom ik op die server?

Twee manieren! Als je lid bent van de aankondigingen WhatsApp groep, dan hoef je niks te doen. We sturen vooraf aan elke digitale activiteit een links in de WhatsApp groep waarmee je lid kunt worden. Mocht je toch nog hulp nodig hebben, geven we in die appgroep aan hoe je ons kunt bereiken.
Ben je geen lid van de aankondigingen WhatsApp groep, vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Geef je email-adres of je Discord-naam, dan zorgen wij dat het vanzelf gaat.

Maar ik weet niet hoe Discord werkt/heb dat nog nooit gedaan?

Inclusie is een belangrijke waarde voor DWARS, wij willen dat iedereen mee kan doen, en dat betekent ook dat we iedereen willen helpen om op onze server te komen. Daarom willen wij garanderen dat het iedereen lukt. Zit je in de aankondigingen WhatsApp-groep? Dan zie je vanzelf wie van het bestuur je een berichtje kunt sturen om je te helpen. Zit je dat niet? Vul hieronder het formulier in en geef aan waar je hulp nodig hebt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Discord kun je gebruiken op mobiel, tablet en op elke computer.

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org. Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html
  • Locatie: De enige echte DWARS Gelderland Discord server
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 29 May 2020 19:00