Thema-avond: Autovrije binnenstad met DWARS Utrecht

Op woensdagavond 20 mei gaan DWARS Gelderland en DWARS Utrecht praten met wethouder Kees Diepeveen van de gemeente Utrecht en gedeputeerde Jan van der Meer van Gelderland over het autovrij maken van binnensteden, de politieke problemen waar je tegen aan loopt, en waarom dat zo belangrijk is. Er is alle ruimte voor jouw vragen, dus kom vooral!

Utrecht gaat iets unieks doen. Nadat The New York Times Utrecht al had geloofd om haar fietscultuur en de grootste fietsenstalling van de wereld, schreef de Britse krant The Guardian nu vol bewondering over dit nieuwe plan. Een volledige nieuwe woonwijk, zonder auto’s. Verantwoordelijk wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) zal ons enthousiast komen vertellen over hoe Utrecht dit voor elkaar heeft gekregen. Zou dit in Gelderland ook kunnen werken, in gemeentes die iets minder geld hebben, of misschien ingewikkeldere (minder groene) coalities? En wat kunnen provincies hierin betekenen? En waarom zijn autovrije binnensteden eigenlijk zo goed voor ons? Dat en meer bespreken we met Kees en met gedeputeerde Jan van der Meer (GroenLinks – Gelderland).

We doen dit evenement via Jitsi, hiervoor hoef je geen extra programma te installeren want het gaat direct via je browser. Let op: het werkt op Mac-computers niet zo goed met Safari, en werkt op alle computers het beste met Google Chrome. Je vind de link en het wachtwoord in onze Aankondigingen WhatsApp groep, en onze Discord server. Hoe je op die server komt vind je hieronder. (Als je al lid bent van de aankondigingen WhatsApp groep of de Discord server, dan hoef je dus niks te doen!)

Hoe kom ik op die server?

Twee manieren! Als je lid bent van de aankondigingen WhatsApp groep, dan hoef je niks te doen. We sturen vooraf aan elke digitale activiteit een links in de WhatsApp groep waarmee je lid kunt worden. Mocht je toch nog hulp nodig hebben, geven we in die appgroep aan hoe je ons kunt bereiken.
Ben je geen lid van de aankondigingen WhatsApp groep, vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Geef je email-adres of je Discord-naam, dan zorgen wij dat het vanzelf gaat.

Maar ik weet niet hoe Discord werkt/heb dat nog nooit gedaan?

Inclusie is een belangrijke waarde voor DWARS, wij willen dat iedereen mee kan doen, en dat betekent ook dat we iedereen willen helpen om op onze server te komen. Daarom willen wij garanderen dat het iedereen lukt. Zit je in de aankondigingen WhatsApp-groep? Dan zie je vanzelf wie van het bestuur je een berichtje kunt sturen om je te helpen. Zit je dat niet? Vul hieronder het formulier in en geef aan waar je hulp nodig hebt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Discord kun je gebruiken op mobiel, tablet en op elke computer.

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org. Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html
  • Locatie: Jitsi, via de enige echte DWARS Gelderland Discord server
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 20 May 2020 20:00, 19:45 op Discord verzamelen