Speciale CyberSpace Spelletjesavond: Drawful en Politieke Quiz

Lieve allemaal,

Het zijn rare tijden, zware tijden. DWARS staat voor een sociale wereld, maar op het moment dat het sociaal goede ding om te doen juist is om sociale afstand te bewaren, is dat niet altijd makkelijk. DWARS houdt ook van gezelligheid, en daarvoor hadden we allemaal leuke evenementen bedacht, die we nu hebben moeten afblazen. Die isolatie is moeilijk, sommigen voelen zich alleen, anderen komen om in (school)werk (thuis dan wel) zonder die broodnodige afleiding en sociaal contact. Er zijn allemaal mooie projecten opgestart, prachtige sociale en empathische manieren om mensen te helpen, in contact te brengen, maar toch: eenzaamheid is gewoon best wel stom. Gelukkig is DWARS ook hoopvol en optimistisch. Daarom heeft jullie afdelingsbestuur iets bedacht: we doen het gewoon allemaal lekker online!

Deze week gaan we gezellig spelletjes spelen met ons allen

Deze week hebben we twee spelletjes op het programma staan, en natuurlijk mag je ook tussendoor in de off-topic gezellig blijven kletsen. Als eerste neemt Meryn ons mee in Drawful, een online spel wat een beetje lijkt op Pictionary (je moet dus veel tekenen), maar, volgens Meryn, veel hilarischer. Daarna neemt Sander je mee in een politieke Quiz. Wij zorgen voor de spelletjes, neem jij een goeie verbinding en gezelligheid mee? Na de avond kunnen we natuurlijk gezellig online blijven om te blijven kletsen, zo lang als je wil ^^.

Wij presenteren: de DWARS Gelderland Discord Server

Daarom hebben wij een Discord-server. Zo lang de regels van het kabinet (en eventueel als DWARS kiest om voor de veiligheid wat langer door te gaan) gelden, is er elke week iets op die server te doen. We organiseren achter elkaar steeds een borrel, iets gezelligs, en een politiek inhoudelijke discussie (dat betekent dus om de drie weken een spelletjesavond). Daarnaast mag je ook gewoon gezellig rondhangen op de server. Op die manier blijven we als DWARSers in Gelderland met elkaar verbonden. Tijdens evenementen wordt er wel van je verwacht dat je stil bent, maar we zullen hiervoor aparte kanalen aanmaken (zo kun je ook gewoon gezellig kletsen in een deel van de server, terwijl er een evenement gaande is in een ander deel van de server).

Hoe kom ik op die server?

Twee manieren! Als je lid bent van de aankondigingen WhatsApp groep, dan hoef je niks te doen. We sturen vooraf aan elke digitale activiteit een links in de WhatsApp groep waarmee je lid kunt worden. Mocht je toch nog hulp nodig hebben, geven we in die appgroep aan hoe je ons kunt bereiken.
Ben je geen lid van de aankondigingen WhatsApp groep, vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Geef je email-adres of je Discord-naam, dan zorgen wij dat het vanzelf gaat.

Maar ik weet niet hoe Discord werkt/heb dat nog nooit gedaan?

Inclusie is een belangrijke waarde voor DWARS, wij willen dat iedereen mee kan doen, en dat betekent ook dat we iedereen willen helpen om op onze server te komen. Daarom willen wij garanderen dat het iedereen lukt. Zit je in de aankondigingen WhatsApp-groep? Dan zie je vanzelf wie van het bestuur je een berichtje kunt sturen om je te helpen. Zit je dat niet? Vul hieronder het formulier in en geef aan waar je hulp nodig hebt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Discord kun je gebruiken op mobiel, tablet en op elke computer.

Meld je hier aan (als je geen lid bent van de WhatsApp groepen):

  • Vul dit formulier alleen in als: je hulp nodig hebt met Discord, of als je NIET in de aankondigingenwhatsapp-groep zit!
  • Vul hier je Discord-naam is *als je die hebt*. Heb je die niet, vul dan je email-adres in. Als je aangegeven hebt hulp nodig te hebben, dan gebruiken we je email-adres om je te helpen. Anders sturen we je de link naar de server op je email-adres. Je bent niet verplicht mee te doen. Als je in de aankondigingen-WhatsAppgroep zit en je weet hoe Discord werkt, dan sturen we je daar de uitnodiging, en hoef je dit formulier niet in te vullen!
  • Als je boven je discordnaam hebt ingevuld, vul dan hier ook je emailadres in, dan kunnen we contact met je opnemen.

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org. Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html

02

Apr

Speciale CyberSpace Spelletjesavond: Drawful en Politieke Quiz

DWARS Gelderland

De enige echte DWARS Gelderland Discord server
20:00