PJO Raadsvergadering Apeldoorn

Hoe werkt een gemeenteraad? Wat doe je met moties, en hoe ziet een vergadering er uit? In Apeldoorn gaan verschillende Politieke jongeren organisaties (PJOs) in een nagebootste raadsvergadering in debat over verschillende onderwerpen en stellingen. Samen met de SGPJ Apeldoorn (SGP), Jonge Democraten Overijssel (D66), DWARS Gelderland (GroenLinks), JOVD Apeldoorn (VVD), en het CDJA Gelderland (CDA) gaan we uitgebreid over de verschillende stellingen praten, net zoals dat bij een normale vergadering zou gaan. Elke PJO mag zelf een aantal stellingen meenemen. Voor elke PJO mag de inbrenger zelf de stelling introduceren, waarna andere PJOs kunnen reageren en er onder leiding van de ‘burgemeester’ (voorzitter) debat ontstaat.

We beginnen om 19:00 uur en eindigen om 21:30. Tussendoor is er een kwartiertje pauze, en achteraf gaan we gezellig met elkaar napraten. Als je eerder weg moet is dat geen probleem.

Als er vragen zijn kun je contact opnemen met bestuurslid Gelderland veluwe.gelderland@dwars.org . Telefoon nummer 0636320147.

Op en rond de activiteit zijn de gedragscodes van DWARS van toepassing

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke wijze dan ook worden niet getolereerd. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen op gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze eigen blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org, dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html
  • Locatie: Tijdelijke stadhuis Apeldoorn, Stationsplein 50
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 29 November 2019 19:00