Online-gesprek: jongeren, armoede, en de arbeidsmarkt: wat kan de gemeente betekenen?

Lieve allemaal,

Het zijn rare tijden, zware tijden. DWARS staat voor een sociale wereld, maar op het moment dat het sociaal goede ding om te doen juist is om sociale afstand te bewaren, is dat niet altijd makkelijk. DWARS houdt ook van gezelligheid, en daarvoor hadden we allemaal leuke evenementen bedacht, die we nu hebben moeten afblazen. Die isolatie is moeilijk, sommigen voelen zich alleen, anderen komen om in (school)werk (thuis dan wel) zonder die broodnodige afleiding en sociaal contact. Er zijn allemaal mooie projecten opgestart, prachtige sociale en empathische manieren om mensen te helpen, in contact te brengen, maar toch: eenzaamheid is gewoon best wel stom. Gelukkig is DWARS ook hoopvol en optimistisch. Daarom heeft jullie afdelingsbestuur iets bedacht: we doen het gewoon allemaal lekker online!

Daarom gaan we samen in discussie met elkaar

Ook in tijden van Corona blijven we samenwerken met verschillende fracties van GroenLinks om jongeren vooruit te helpen. Zo zijn we druk bezig met de positie op de arbeidsmarkt en met schuldhulpverlening voor jongeren en werken wij in Arnhem met raadslid Marie-José aan een plan om jongeren aan het werk te krijgen. Werkloosheid onder jongeren is in Arnhem namelijk bijna 10%. En dat kan anders. Hoe we dit gaan aanpakken, is nog geheim, maar we willen het er wel graag met jullie over hebben. Zodra we dit mogen delen horen jullie natuurlijk van ons de details. Ook werken wij in Nijmegen met raadslid Miranda samen aan een reportage over jongeren & schulden. Veel jongeren kampen namelijk nu al met hoge schulden, die invloed zullen hebben op de rest van hun leven. Het bespreekbaar maken van dit probleem, is hierin een enorm belangrijke eerste stap, want pas daarna kan het gemeentebestuur hier beleid op maken.

Op 7 april gaan we daarom met Marie-José en Miranda in gesprek. Ze zullen op onze Discord server ons vertellen over hoe zij zich inzetten in de raden van Arnhem en Nijmegen om deze problemen aan te pakken. Na een kort interview met beide raadsleden door  onze voorzitter Sander, die met Marie-José en Miranda samenwerkt aan deze problemen, mogen jullie je eigen vragen stellen. Omdat we het laagdrempelig willen houden wordt er niet opgenomen.

Wij presenteren: de DWARS Gelderland Discord server

Daarom hebben wij een Discord-server. Zo lang de regels van het kabinet (en eventueel als DWARS kiest om voor de veiligheid wat langer door te gaan) gelden, is er elke week iets op die server te doen. We organiseren achter elkaar steeds een borrel, iets gezelligs, en een politiek inhoudelijke discussie (dat betekent dus om de drie weken een spelletjesavond). Daarnaast mag je ook gewoon gezellig rondhangen op de server. Op die manier blijven we als DWARSers in Gelderland met elkaar verbonden. Tijdens evenementen wordt er wel van je verwacht dat je stil bent, maar we zullen hiervoor aparte kanalen aanmaken (zo kun je ook gewoon gezellig kletsen in een deel van de server, terwijl er een evenement gaande is in een ander deel van de server).

Hoe kom ik op die server?

Twee manieren! Als je lid bent van de aankondigingen WhatsApp groep, dan hoef je niks te doen. We sturen vooraf aan elke digitale activiteit een links in de WhatsApp groep waarmee je lid kunt worden. Mocht je toch nog hulp nodig hebben, geven we in die appgroep aan hoe je ons kunt bereiken.
Ben je geen lid van de aankondigingen WhatsApp groep, vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Geef je email-adres of je Discord-naam, dan zorgen wij dat het vanzelf gaat.

Maar ik weet niet hoe Discord werkt/heb dat nog nooit gedaan?

Inclusie is een belangrijke waarde voor DWARS, wij willen dat iedereen mee kan doen, en dat betekent ook dat we iedereen willen helpen om op onze server te komen. Daarom willen wij garanderen dat het iedereen lukt. Zit je in de aankondigingen WhatsApp-groep? Dan zie je vanzelf wie van het bestuur je een berichtje kunt sturen om je te helpen. Zit je dat niet? Vul hieronder het formulier in en geef aan waar je hulp nodig hebt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Discord kun je gebruiken op mobiel, tablet en op elke computer.

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org. Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html
  • Locatie: De enige echte DWARS Gelderland Discord server
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 07 April 2020 20:00