🍉Palestina-Israel avond met GroenLinks-WG48🍉

We zien elke dag de verschrikkelijke beelden uit Gaza. De Palestijnse bevolking is het slachtoffer van een oorlog waar mensenrechtenschendingen aan de orde van de dag zijn, en waar de Verenigde Naties kenmerken van genocide in herkent terwijl het Internationaal Gerechtshof Israël oproept om alles te doen om genocide te voorkomen. Er zijn sinds het begin van de oorlog al meer dan 30.000 Palestijnen gedood.
Het oorlogsgeweld moet stoppen, er moet op grote schaal hulp en zorg naar Gaza en de Palestijnse bevolking verdient vrijheid, rechten en zelfbeschikking.

DWARS Gelderland organiseert samen met Werkgroep48 en JS Arnhem-Nijmegen, met ondersteuning van GroenLinks Nijmegen en PvdA Nijmegen een thema-avond over Israël-Palestina Tijdens deze avond worden we meegenomen in de geschiedenis van dit gebied en de onderdrukking van de Palestijnen. We gaan hierover ook met elkaar in gesprek. We hopen dat je erbij kunt zijn, meld je hieronder aan.

Naam(Vereist)
Ik ben lid van:(Vereist)
Op deze activiteit maken we foto's voor sociale media, vind je het goed als je hierop staat?(Vereist)
Privacyvoorwaarden(Vereist)

Extra informatie over de avond:

Deze avond zal een presentatie worden gegeven over de 100 jaar politieke geschiedenis van het Palestina-Israël-conflict in historisch Palestina. Deze presentatie is gebaseerd op feitenmateriaal en onderzoek van met name Israëlische archieven door Israëlische en Palestijnse historici. Het gaat in op de onderdrukking en het verzet van de Palestijnse bevolking sinds het Britse Mandaat, de ‘Arab Revolt’ tweede helft dertiger jaren, de wording van de Staat Israël in 1948 en de daarmee gepaard gaande etnische zuiveringen, de oorlogen daarna, het Palestijnse verzet, de bezetting in 1967 van Gaza en de Westelijke Jordaanoever, de verschillende intifada’s. Stof genoeg. Kort wordt verder genoemd wat erna gebeurd is tot en met de gebeurtenissen eind vorig jaar. De presentatie wordt verzorgd door Peter Laban van de Werkgroep 48-Palestina in GroenLinks Wageningen. Peter heeft bijna 20 jaar gewerkt en gewoond in Palestina. Hij heeft gewerkt in Gaza, de Westerlijke Jordaanoever en omringende landen. Ook via andere werkzaamheden, o.a. bij Oxfam, en studies voor het ministerie van Buitenlandse Zaken over de regio heeft hij de situatie in Palestina goed leren kennen.

  • Locatie: | Wijkcentrum Burghardt (Burghardt van Den Berghstraat 112, Nijmegen)
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 16 April 2024 | 19:30 (19:15 inloop)