Discussie-avond: Duitse politiek

De verkiezingstrijd in Duitsland is in volle gang! Op 24 september zullen onze Oosterburen een nieuwe Bondsdag verkiezen. In aanloop hiernaartoe organiseren wij een discussie-avond over de Duitse politiek. We hebben 2 goede sprekers gevonden en sluiten de avond af met een mooie discussie.

Iris Vergeer zal gaan spreken over Alternative für Deutschland. Deze nationalistische partij heeft zeker in Duitsland een omstreden positie. Het zal spannend worden of zij aankomende verkiezingen de kiesdrempel zullen halen. Iris doet voor haar profielwerkstuk onderzoek naar deze partij. Hoe is de cultuur binnen deze partij? Is dit een populistische partij en wat is dat eigenlijk? Hoe kan het dat de partij succesvol is in Duitsland ondanks dat zulke partijen daar gevoelig liggen?

De tweede spreker is Thirza Scholten, student politicologie aan de Radboud Universiteit. Zij zal ons het Duitse kiessysteem uitleggen en de verschillen met Nederland belichten. Verder gaat ze in op de verschillende partijen en de kansen tijdens de verkiezingen.

De avond begint om 19.30 in de Gebroeders van Limburgzaal in het gemeentehuis van Nijmegen aan de Korte Nieuwstraat 6.

Je kunt je nu al aanmelden voor ons Facebook event!

  • Locatie: Gebroeders van Limburgzaal in het gemeentehuis van Nijmegen aan de Korte Nieuwstraat 6.
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 14 September 2017 19:30