AFGELAST: Algemene Afdelingsvergadering (AAV)


Lieve leden,

Deze Algemene Afdelingsvergadering (AAV) gaat NIET door. DWARS heeft als vereniging besloten het advies van het RIVM en het kabinet ter harte te nemen, en verder nog zelf maatregelen te nemen. Alle bijeenkomsten boven 100 personen gaan niet door, bijeenkomsten van boven de 10 personen gaan alleen door bij zeer grote noodzakelijkheid, en ook bijeenkomsten van onder de 10 personen worden zo veel mogelijk afgeraden.
Aan de hand van deze maatregelen heeft het bestuur van DWARS Gelderland besloten dat alle evenementen die zij organiseert in maart worden afgelast of uitgesteld. In het geval van deze AAV is er om praktische redenen gekozen om deze niet door te laten gaan. De kandidaten worden door ons benaderd om nog een oplossing te zoeken. Wilde je je kandideren op de AAV, stuur dan een mailtje naar Sander (voorzitter.gelderland@dwars.org), dan nemen we contact met je op.

Liefs,

Jullie afdelingsbestuur

=====================================================================

Op deze extra algemene afdelingsvergadering (AAV) breiden we het bestuur uit met een politiek secretaris en een bestuurslid Ede-Wageningen, stellen we iemand aan voor de communicatie vanuit DWARS Gelderland, en verkiezen we nieuwe voorzitters voor de activiteiten commissie (AcCo) en de onderwijscommissie (EduCo)!
We komen bij elkaar op het gemeentehuis in Nijmegen om 19:00u, we beginnen om 19:30u. Natuurlijk is er zoals bij elke AAV een bestuursverantwoording, de kans om het bestuur kritische vragen te stellen, en mag je moties indienen. Hoe dat precies werkt staat hieronder uitgelegd.
Alle inhoudelijke informatie over de AAV vind je in de AAV reader. Deze is voor het laatste geüpdatet op 5 maart.

Op deze AAV verkiezen we de volgende functies, in principe allemaal maximaal (korter mag dus!) tot juni 2021, ervaring is niet nodig en we nodigen iedereen uit zich te kandideren:

  • Politiek Secretaris (6u/week), verantwoordelijk voor politiek beleid en contact met GroenLinks fracties in Nijmegen, Arnhem, Wageningen, en de Provinciale Staten. Bestuurslid.
  • Bestuurslid Ede-Wageningen e.o. (6u/week), verantwoordelijk voor alle dingen die de afdeling doet in Ede, Wageningen, en omgeving. Houdt zich bezig met de lokale politiek samen met de Politiek Secretaris.
  • Communicatie Coördinator (4u/week), volledig zelf in te vullen functie, verzorgt de online communicatie van de DWARSe boodschap en motiveert leden en geïnteresseerden met een goeie social media presence. Kan zo dichtbij en ver van het bestuur af als je zelf wil.
  • Voorzitter van de EduCo (2u/week), coördineert de activiteiten van de EduCo met scholen en andere PJOs, vrij zelf in te vullen.
  • Voorzitter van de AcCo (2u/week), leidt de AcCo en zorgt voor coole off-topic activiteiten voor DWARSers in Gelderland, volledig zelf in te vullen.

Voor de volledige vacatures, klik op de titels of kijk op de vacature pagina!

Omdat wij onze evenementen toegankelijk willen houden kunnen reiskosten van leden worden gedeclareerd bij de landelijke penningmeester op https://dwars.org/declareren.

De AAV wordt voorgezeten door dagvoorzitter Judith Scherpenisse, voor vragen over procedure, het indienen van dagmoties of last-minute amendementen, of het meegeven van vragen of aanbevelingen (voor het bestuur of voor hoe zij de AAV voorzit) kun je bij haar terecht, haar contactgegevens vind je als je lid bent op de pagina met verdere AAV informatie, en kun je opvragen bij de secretaris op secretaris.gelderland@dwars.org.
De AAV wordt genotuleerd door Lieselot Vroom, mocht je speciale wensen hebben voor de notulen (zoals voornaamwoorden of spelling), geldt hetzelfde als bij de dagvoorzitter  .

De AAV is ook dé plek voor ledeninspraak. Er is genoeg ruimte om het bestuur kritische vragen te stellen of moties of amendementen in te dienen. Heb je wel kritische vragen, maar kun je er niet bij zijn? Dan kun je die vragen eventueel aan een wel aanwezig lid meegeven, of direct sturen naar de dagvoorzitter (Judith). Je kunt natuurlijk ook je vragen direct stellen aan het bestuur op gelderland@dwars.org. Moties en amendementen kun je indienen bij het bestuur op secretaris.gelderland@dwars.org, of, als het dagmoties zijn (fysiek) bij de dagvoorzitter. Weet je niet per se hoe je een motie moet schrijven? In de reader staat een uitleg, het bestuur helpt je ook graag, en als je het liever zonder het bestuur doet kan de dagvoorzitter je ook altijd helpen!

AAV reader

Alle informatie, waaronder het voorgestelde programma, de verantwoordingen, sollicitaties, moties, en amendementen kun je terugvinden in de AAV reader. Deze is voor het laatste geüpdatet op 5 maart.

Het voorgestelde programma is:

1. Inloop – 19:00
2. Welkomstwoord en mededelingen – 19:30
3. Verantwoording – 19:45
4. Verkiezing nieuwe bestuursleden – 20:15
5. Pauze – 20:45
6. Verkiezing nieuwe commissievoorzitters & communicatie coördinator – 21:00
7. Moties & amendementen – 21:15
8. Sluit – 21:30

Heb je nog vragen of opmerkingen over de AAV? Meld je dan bij onze voorzitter Sander op voorzitter.gelderland@dwars.org.

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org. Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html
  • Locatie:
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 19 March 2020