Geen categorie

Tijd voor een nieuw bestuur!

31 mei 2018

Het afgelopen jaar hebben we vele mooie activiteiten mogen organiseren; zoals een vegatarisch etentje, politiek weerwolven en heel wat gezellige borrels 😉

Ook hebben we ons ingezet om onze Brabantse DWARSER’s te ondersteunen in hun gemeenteraadscampagne en heeft onze Brabantse voorzitter Tim zelfs in de gemeenteraad van Helmond mogen plaatsnemen!

Het was een goed jaar, maar het is tijd om het stokje door te geven voor het komende jaar. Daarom komen we 8 juni bij elkaar voor de AAV en kiezen we een nieuw bestuur. Kom vooral langs voor medeinzage en om te netwreken met een borrel!

Zou je het zelf leuk vinden om je een jaartje in te zetten als bestuurslid van DWARS Brbant? Dat kan!
Stuur dan een mailtje met je motivatie naar brabant@dwars.org en soliciteer op één van de volgende vacatures:

Voorzitter
De voorzitter is het gezicht van de organisatie naar buiten toe. De voorzitter leidt de bestuursvergaderingen en is verantwoordelijk voor de verhoudingen binnen het bestuur. De voorzitter draagt zorg voor de contacten met andere organisaties, waaronder de contacten met PJO’s.

Secretaris
De secretaris is doorgaans verantwoordelijk voor het notuleren tijdens de bestuursvergadering, het contacteren van nieuwe leden, het schrijven van de nieuwsbrief, het beantwoorden van mails, het beheren van de appgroep en het versturen van persberichten.

Penningmeester
Als penningmeester hou je de financiën van de afdeling bij. Je zorgt dat van tevoren duidelijk is welke budgetten we hebben voor de activiteiten zoals ze bij de begroting zijn opgesteld en dat de activiteiten ten alle tijden binnen deze budgetten vallen. Plan dus goed in wanneer je wat uitgeeft. Als penningmeester ben je de hoofdverantwoordelijke voor het maken van deze beslissingen. Sinds 2018 is er een digitaal systeem om de financiën te regelen. Je bent verplicht deze goed bij te houden en wanneer de kascommissie is ingesteld kun je ook een eigen rekening gebruiken voor betalingen en declaraties.

Media, PR en campagne
Als bestuurslid media, PR en campagne ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de social media accounts (Facebook, Twitter en Instagram) en de website van DWARS Brabant. Daarnaast zorg je voor het promoten en de verslaglegging van de evenementen van DWARS Brabant. Tijdens campagnetijd ben je daarnaast de link tussen DWARS landelijk en de Brabantse GroenLinks afdelingen. Je ondersteunt DWARSe kandidaten bij hun persoonlijke campagne en voorziet ze van campagnemateriaal. Ook ben je onderdeel van het landelijke campagnenetwerk, dat ook buiten campagnetijd manieren bedenkt om het DWARSe geluid te laten horen.

Kascommissie
Vanaf het aankomende bestuursjaar zullen ook afdelingen met een kascommissie gaan werken. Deze commissie zal in principe tweejaarlijks controleren of het financiële boekje in orde is. Voor de kascommissie zoeken wij drie leden. LET OP: Als kascommissie maak je zelf geen onderdeel uit van het bestuur, maar je fungeert als toezichthouder wat betreft de financiën.

 

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Afdelingscongres Zomer 2023

Op 24 juni 2024 vond onze Afdelingscongres, de Algemene Afdelingsvergadering (AAV), plaats in Tilbur…

01 juli 2023
Geen categorie

Brabantse jongerenpartijen geven de wensen van de Brabantse jongeren mee aan de verkenner

Nu de verkiezingen zijn geweest is het tijd voor de formatie, een moment dat er richting wordt gekoz…

25 maart 2023
Geen categorie

Afdelingscongres Zomer 2022

Op 18 juni 2022 vond onze Algemene Afdelingsvergadering (AAV) plaats in Eindhoven.

Tijdens de AAV…

19 juni 2022