Geen categorie

Terugblik gemeenteraadsverkiezingen

31 maart 2022

Wat een geweldige uitslag hebben we behaald met de gemeenteraadsverkiezingen in Brabant en Zeeland! GroenLinks is op 16 maart in 3 van de 5 grootste Brabantse te steden de grootste geworden (Eindhoven, Helmond en Tilburg). Ook in Den Bosch en Breda deden we het goed: GroenLinks behield daar hun zetels.

Het blijste zijn we natuurlijk met de vele DWARSe kandidaten die in de gemeenteraad zijn gekomen! Dat zijn er minstens 7. Ook de DWARSers die net niet in de raad zijn gekomen hebben nu vaak een belangrijke functie als burgerraadslid of fractieondersteuning. Hoewel we niet overal gewonnen hebben, en de opkomst onder jongeren helaas weer erg laag was, zijn we toch blij met het resultaat. Gefeliciteerd aan de nieuwe DWARSe raadsleden, burgerraadsleden en fractieondersteuners. DWARS Brabant-Zeeland wenst jullie enorm veel succes de komende vier jaar!

Daarnaast zijn we als bestuur trots op alle DWARSers die zich de afgelopen tijd hebben ingezet voor de campagne. Iedereen die geholpen heeft met flyeren, onze posts heeft gedeeld online of bij de campagnetraining aanwezig is geweest, bedankt! Door jullie blijft onze afdeling drijven en laten we zien aan Brabant en Zeeland dat het groener, linkser en inclusiever kan in de politiek.