Nieuwsbericht

DWARS op de Provinciale Ledenvergadering

25 november 2022

Deze zaterdag is de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks Brabant weer, en deze is belangrijker ooit. Hier wordt namelijk de top 10 van de kieslijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Top 10

Het bestuur van DWARS Brabant-Zeeland is echt heel blij met deze top 10, met onze fantastische DWARSe lijsttrekker Jade van der Linden. Ook de rest van de lijst heeft een echt goed en mooi DWARS gehalte, met oud-bestuurslid Laura van Hazendonk, jongste van de top 10 Emma van Beek en onze nieuwe ster Nordin Kole.

We geven hierbij het volgende stemadvies met als grote steiger Nordin Kole, die we van de 10e naar de 7e plaats willen helpen. Deze DWARSer heeft zich in korte tijd ontpopt tot een groot voorvechter van typisch DWARSe standpunten, daarom #StemNordinOp7 

 

 1. Jade van der Linden (25)
 2. Tom Ludwig (33)
 3. Laura van Hazendonk (27)
 4. Daan van den Broek (34)
 5. Nelleke van Wijk (67)
 6. Emma van Beek (22)
 7. Nordin Kole (24)
 8. Jos Bessems (59)
 9. Michiel Philippart  (34)
 10. Niek Engbers (37)

 

Verkiezingsprogramma 

Dit is hét moment om de DWARSe standpunten te laten doorschemeren en zichtbaar te laten worden. Wij hebben zelf daarom 3 amendementen ingediend juist op belangrijke punten voor DWARS. Toegankelijkheid-Jongerenparticipatie-Armoede bestrijden. 

Hieronder kan je onze amendementen vinden:

 • GroenLinks wil dat de provincie menstruatiearmoede aanpakt en daar geld voor beschikbaar stelt. Dit doet ze samen met gemeentes en maatschappelijke organisaties. Ook stelt de provincie op het provinciehuis menstruatieproducten beschikbaar.
 • In haar communicatie zorgt de provincie voor toegankelijk taalgebruik, en hanteert daarbij B1 als richtlijn.
 • GroenLinks wil dat de provincie jongeren beter bij beleid en besluitvorming gaat betrekken. De provincie moet jongeren bij grote ingrepen op hun leefomgeving vanaf het begin van de besluitvorming meenemen.

Bestuurslid campagne en politiek Ruben Bals: 

“Deze amendementen kunnen het programma nog groener, socialer en inclusiever maken. Ik hoop dat jullie massaal deze amendementen steunen, juist om deze problemen aan te pakken. Met ons amendement menstruatiearmoede hopen we dat de provincie het goede voorbeeld kan gaan geven. Met ons amendement voor jongereninspraak geven we jongeren een betere en duidelijkere stem; de vrijblijvendheid moet er af. Ons amendement voor de B1-richtlijn maakt dat de provincie ervoor moet zorgen dat iedere inwoner van onze fantastische provincie echt mee kan doen. Wij veranderen Brabant doen jullie mee?”