Respect, verdomme!

Vloeken

Je hebt ze misschien wel eens gezien. Op de meeste Nederlandse treinstations hangen ze wel. In de gebruikelijke reclamelijsten vind je nu verschillende posters met supercoole hippe mensen erop. Je hebt een hippe jongen met een gitaar, een hippe dame op een scooter, een jonge moeder met kind – ook heel hip. Gisteren kom ik struinend op het station voor het eerst zo’n poster tegen. In koeienletters staat erop: ‘Ik? Ik ben tegen vloeken’. Bij het lezen van de woorden alleen al komt er een adertje opzetten.

De poster afspeurend verwacht ik een logootje van de Bond tegen vloeken te vinden. Tot mijn verbazing staat deze er niet op. Wel toont de poster behalve zo’n verdomde QR-code de tekst ‘Voor respect’ en een logootje van één of ander jeugdkamp. Vreemd. Bijna besluit ik om te draaien, maar omdat ik verder toch niks te doen heb kijk ik nog één keer goed. Wat staat daar onder dat logootje van dat kamp? Wat zijn die piepkleine witte klotelettertjes op een nagenoeg witte achtergrond? Aha! Daar staat de naam van de boosdoener! Het is: ‘De Gereformeerde Gemeente’.

De betreffende posters: "Ik? Ik ben tegen vloeken"

De betreffende posters: “Ik? Ik ben tegen vloeken”

Wat de fuck? Zijn ze nou serieus? Het is een poster die respect propageert, maar dan wel met een antivloekslogan namens een niet-vloekende religieuze bende. Ja hoor, getuigt echt heel erg van respect, een mening prediken die je zelf aanhangt. Sterker nog, de Gereformeerde Gemeente hangt de mening dat vloeken zondig niet alleen aan, te vaak legt het anderen die mening juist op! Wesley Sneijder is voor hoge voetbalsalarissen en Willem-Alexander is voor het koningshuis. De Gereformeerde Gemeente toont met deze posters eenzelfde soort asociaal zelfrespect.

Nee, willen die fucking refo’s respect afdwingen dan moeten ze dat toch echt anders doen. En weet je wat, ik zal het ze gemakkelijk maken. Ik ga nu verklappen hoe ze respect kunnen afdwingen. Laat de Gereformeerde Gemeente nou eens een poster maken met een hippe jongeling die zegt: ‘Ik? Ik ben voor het homohuwelijk’. Dát is respect tonen. Respect leg je niet op, respect lok je uit. Hoe? Door het goede voorbeeld te geven.

lees ook

LVolg ons op facebook

L