De Rechtse Hobby Top 10

De Rechtse Hobby Top 10.

Afgelopen maandag werd hij de wereld in geschoten via www.vvd.nl: De Betutteling Top 10 van de VVD. Die lijst noemt 10 vormen van betutteling die de VVD’er absoluut tegen de schenen schoppen. Wij vonden het zo lullig dat er alleen een top 10 bestaat van dingen die VVD’ers naar vinden. Daarom, om de VVD’er wat positiviteit te gunnen, brengen wij hier de Rechtse Hobby Top 10.

10. Bankiers knuffelen
Iedereen kent er wel een paar: bankiers. Zij vormen vanuit het bankwezen het fundament voor onze economie. Zij gaan over ons geld. Ons GELD! Iets dat een wezenlijk deel uitmaakt van je persoonlijkheid laat je toch niet aan de eerste de beste over? Daarom moeten bankiers ook de bonussen blijven krijgen die ze verdienen. Daar mag her en der best een uitkering voor sneuvelen. Het gaat om ons geld, verdeurie.

9. Dresscodes
Een feestje heeft maar drie dingen nodig: een stijgend dividend, een drupje sjampoepel en fatsoenlijk volk. Met de eerste zit het óf wel snor, óf je lult eromheen door met je golfscores te pronken. Het tweede is altijd aanwezig en het derde garandeer je met de dresscode. Want je weet wat ze zeggen: Kom zo netjes als je kan, of ben je pauper dan?

8. Barbecueën in de winter
Het weer bemoeit zich te veel met onze zaken. Daarom weet een echte rechtse rakker de inmenging van het klimaat in ons dagelijks leven te omzeilen met een flink goeie terrasverwarming. Zo heb je nog eens wat aan je bébéqú van twee mille. Wie zegt dat je in de winter niet van je op houtskool gegrilde sirloin steak mag genieten? Gewoon een fijne rechtse hobby, dit.

Dresscodes: een echte rechtse hobby.

Als je een schema nodig hebt om te zien of je aan een dresscode voldoet, ben je dan niet meteen al pauper?

7. Belastingaftrek
Overheid: het is een vies woord dat we nu en dan gedwongen gebruiken. Vooral wanneer de overheid aan ons geld komt is het kokhalzen geblazen. Daarom begint het al bij de jongeren van de JOVD: alles aftrekken wat je af kunt trekken. Declareer verder alles dat los en vast zit: een Domenico Clerico om de bek mee af te vegen betaal je toch zeker niet zelf? Ontwijk daarnaast wat taxen en wie weet kun je bijna al je zuurverdiende centen zelf houden. Die Porsche onderhoudt zichzelf toch niet?

6. Vrouwen als meubilair behandelen
In het ideale geval heeft het een goeie kont en grote tieten: een vrouw. En of het nu om je dienstmeisje gaat of dat gevrouwte dat met je getrouwd is om je geld, er gaat niks boven objectivering van dit vrouwvolk. Noem het beestje bij haar mem, en jij voelt je helemaal de man.

5. Je handen in het vuur steken voor bedrijven
André, je kent hem nog wel. Hij was praeses toen jij sjaars was. Die pik is nu de toplul van Marlboro. Of je even de accijnzen wilt verlagen en hun reclames kunt toestaan. André vertelde dat als zijn kwartaalcijfers nu meevallen, hij wel een villa weet die je voor een vrindenprijsje over kunt nemen. Je bent een lul als je het niet doet.

4. Defensie privatiseren
Marktwerking werkt. Anders zat het woord ‘werking’ er niet in. De privatisering van busmaatschappijen, de zorg en energiebedrijven hebben al heel veel leuke managementposities opgeleverd. Dat kan nog wel wat meer. En waarom een duur leger van zuur verdiend belastinggeld financieren? Bovendien komen de defensiebedrijven vanzelf met creatieve oplossingen door de concurrentiestrijd. In Polen vind je vast nog hordes goedkope krachten.

Rechtse hobby: Leuzen van de VVD over wetsovertredingen.

Straffen: een rechtse hobby.

3. Lekker hoge straffen
De wetenschap zegt dat hogere straffen niet werken; dat persoonsgerichte gedragsbehandelingen succesvoller zijn. Maar dat voelt gewoon niet lekker. Wat wel lekker voelt is iemand lekker lang opsluiten. En wat lekker voelt moet wel goed zijn. Heeft er weer zo’n vreemdeling een overval gepleegd op een hardwerkende zelfstandige? Dan is het toch zonde om daar een taakstraf van te maken? Doe maar lekker een lekker lange straf, het liefst levenslang. Lekker.

2. De baas spelen
Dit is waar gezonde rechtse pikken voor gemaakt zijn. Stemmen tellen, kijken met welke niet-serieus-te-nemen partij je kunt regeren en gezwind, claim dat pluche. Lach af en toe vrindelijk naar je coalitie- of gedoogpartner en je komt weg met zaken die zelfs rechtse lullo’s bijna te ver vinden gaan. Is de politiek niks voor jou? Dan lukt het vast via via om ergens een leuk plekje te krijgen bij een leuk beursgenoteerd nv’tje of een of andere raad of commissie of zoiets.

1. Hard rijden in je Hummer
Dit is de ultieme rechtse hobby. Oké, eerlijk is eerlijk, niet iedereen heeft een Hummer. Dat is immers een kwestie van smaak. Het gaat erom dat je hard rijdt, ook al heb je iets compacts als een Audi. Nederland ligt onder de zeespiegel; giet het vol met asfalt! Met je voet op de plank, een draaikolk in je tank en de fijnstofgehaltes op kritiek voel je pas echt wie je bent: een verwend joch in een ballenbak.

lees ook

LVolg ons op facebook

L