OverDWARSe Zaken Afl. 1: PG Kroeger, een DWARS programma en een nieuw bestuurslid

De eerste aflevering van OverDWARSe Zaken staat online! In deze aflevering spreek ik met PG Kroeger, Anne van Gemst en Pim van der Werff. 

Met PG heb ik het over geschiedenis, politieke actualiteit, het CDA en de kenmerken van onze tijd. We hebben een lang en interessant gesprek, zijn het af en toe oneens, maar komen er wel uit. Disclaimer: in verband met omgevingsgeluid en de afstelling van de microfoon zijn de stukjes met mijn stem opnieuw opgenomen. Het gesprek klinkt daardoor minder natuurlijk, maar anders waren mijn vragen onverstaanbaar geweest.

“Sanders is net zo bejaard en belegen als Trump; Die Linke is net zo erg als AfD.”
~
PG Kroeger

Met Anne heb ik het op Utrecht Centraal over het programmacongres van DWARS, dat inmiddels al is geweest (op het moment van opnemen nog niet). Met haar bespreek ik wat daar heeft plaatsgevonden en hoe het nieuwe politiek programma van DWARS tot stand is gekomen.

Met Pim zit ik in de bestuurskamer van DWARS en praten we over hoe het is om als nieuw bestuurslid in te stromen in een groep die al actief bezig is – en ik vraag hem naar een hele bijzondere kleur, die een eigen leven is gaan leiden binnen DWARS.

De podcast is te luisteren op vrijwel alle streamingsdiensten (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en meer) en ook via onze distributeur Anchor.

lees ook

LVolg ons op facebook

L