Nieuwjaarswoord van de voorzitter

Lyle bij de Amsterdamse Klimaatparade

Lieve DWARSers,

Voor GroenLinks was 2015 het jaar van de belofte. Een belofte van nieuwe, inspirerende politiek. Het was een belofte die aansloeg. Ruim 2000 nieuwe leden sloten zich aan bij de partij en we schoten omhoog in de peilingen. 2016 wordt echter het jaar om die belofte waar te maken. Daar helpt DWARS natuurlijk graag op haar eigen manier aan mee.

Dat doen we in de eerste plaats door ons inhoudelijk verder te verdiepen. In 2015 klopten veel Syrische oorlogsvluchtelingen op de deur. Voor DWARS is het duidelijk dat (meer) menswaardige opvang voor deze kwetsbare groep mensen het minste is wat we kunnen doen.

Daar houdt het verhaal echter niet op. Hoe kunnen we draagvlak voor asielzoekers vergoten? Hoe zorgen we ervoor dat nieuwkomers kansen krijgen in de Nederlandse samenleving? We gaan dit jaar uitgebreid sleutelen aan een visiestuk dat DWARSe antwoorden geeft op die vragen. Sluit je aan en schrijf mee! Aanmelden kan via frank@dwars.org.

“COP21 was historisch!”

Hiernaast willen we het optimisme van COP21 in Parijs vasthouden. Nooit eerder tekenden zoveel landen een klimaatakkoord. Dat is historisch! Dit is echter nog maar het begin. Mooie woorden zijn één ding, daden het tweede. DWARS zal groene politiek dan ook blijven agenderen.

En die groene politiek gaat niet alleen over de uitstoot van broeikasgassen, maar evenzeer over de omgang met grondstoffen. Een mooiere aanleiding om ons te verdiepen in de circulaire economie bestaat er bijna niet. Kom met ons aan tafel zitten om mee te denken! Laat het even weten via femke@dwars.org als je graag aanschuift.

We gaan samen voor een goede toekomst. Bij al dat vooruit kijken mogen we echter nooit vergeten waar we vandaan komen. 2016 is daar het ideale jaar voor. DWARS is namelijk 25 jaar oud geworden! Nu de naam van het lustrumbier bekend is kunnen we dat natuurlijk uitgebreid gaan vieren.

“Wij willen alle nieuwe DWARSers een plek bieden”

Het wordt niet alleen maar feest, maar ook een mooie gelegenheid om stil te staan bij wat we allemaal voor elkaar gebokst hebben in de afgelopen kwart eeuw. Op 22 januari staat er in ieder geval een mooie aftrap van het lustrum op het programma. Dan komt o.a. Judith Sargentini ons vertellen over de begindagen van DWARS.

2016 belooft kortom een bewogen jaar te worden. In 2015 zijn veel nieuwe DWARSers enthousiast geworden over groene en linkse politiek: in 2016 willen wij hen een plek bieden om al dat enthousiasme kwijt te kunnen. Zo kan onze organisatie verder groeien en bloeien en daar toosten we op. Gelukkig nieuwjaar!

Met DWARSe groet,

Lyle Muns

lees ook

LVolg ons op facebook

L