Lente voor een student dierverzorging

Ik vind het zelf een van de mooiste seizoenen in het jaar. Zelf vind ik mijn opleiding ook de leukste opleiding ooit, dus ik ga jullie mee achter de schermen nemen. Hoe een student dierverzorging de lente ervaart.

Door Logan Klein Velderman

De lente bestaat veel uit geboortes, net het liedjes Baby van Justin Bieber. Baby, baby, baby, oh. Op school hebben we bijvoorbeeld een nestje zwarte zwanen, de 4 kuikens huppelen vrolijk achter hun ouders aan in hun verblijf. We hebben de theorielokalen ook naast de verblijven. Tijdens de scheikundelessen zit ik dus ook super vaak naar buiten te kijken, naar de dieren in hun verblijf. Ons verkooplokaal is naast de alpacaweide en onze diertheorielokalen zitten naast de hondenweides en het kamelenverblijf. We kunnen dus goed meekijken met alle dieren en wat ze doen.

Maar de lente gaat niet alleen over de koeien en kalfjes bij ons op school. Je kunt overal merken dat de lente is begonnen. Als je in Amsterdam loopt en jonge eendjes in de grachten ziet zwemmen, als je door het platteland loopt en jonge kalfjes ziet ronddartelen, als je in de tuin kijkt en je ziet de tulpen bloeien. Als je goed kijkt kun je overal zien dat de lente is begonnen.

Ik ben dat zelf de afgelopen tijd ook gaan doen. Als ik ging wandelen, dan probeerde ik op de natuur om me heen te letten. De kleine bloemetjes die tussen de tegels omhoogsteken of de hommeltjes die voor je neus zoemen.

Naast de vlinders die ronddartelen, is ook weer mijn favoriete livestream terug! De vogelbescherming heeft een site genaamd “beleef de lente”. Hier zijn live beelden (https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente) te zien van vogelnesten. Mijn favoriet is wel de vijver, er is altijd wel wat te zien. Van de roodbosjes tot aan de padden in het water. De lente is overal en langzaam begint het overal op te bloeien.

lees ook

LVolg ons op facebook

L