Bestuurspitches 2016: Noortje voor Voorzitter

Noortje

Op het DWARS najaarscongres (22 en 23 oktober 2016) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Noortje is kandidaat voor Voorzitter, waarvoor ze geen tegenstanders heeft. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle posten, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid. 


Volledige naam Noortje Davita Blokhuis

 

Waar kom je vandaan, en wat doe  je in het dagelijks leven? Utrecht, afgestudeerd in de theologie en nu wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Bijbelgenootschap in Haarlem.

 

Kandidaat voor Voorzitter

 

Hoe ben je bij DWARS terechtgekomen? Ik schreef me in voor GroenLinks en ontdekte toen het bestaan van DWARS.

 

Ben je al (eerder) actief (geweest) voor DWARS? Ja, bij Commissie Integratie en Emancipatie, Programmacommissie, Commissie Promotie, Pannenkoekencommissie, en als Bestuurslid Ledenwerving & Campagne in het Landelijk Bestuur.

Noortje gegevens

 

Welke DWARSe thema’s vind je het belangrijkst? Groen, Integratie & Emancipatie, en Sesamstraat Terug Op De Buis

 

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS? DWARS is onafhankelijk van GroenLinks. Dat betekent dat we waar nodig kritisch op GroenLinks zijn, maar ik houd niet van ‘bashen om het bashen’.

 

Heb je wel eens op een andere partij dan GroenLinks gestemd, en waarom? Ja! Vergeef mij voor mijn jeugdzonde: ik stemde ooit op Balkenende. Heb een degelijke protestantse opvoeding gehad ?

 

Is er iets waar je heel goed in bent of veel vanaf weet? Harry Potter

 

Heb je hobbies en/of talenten? Ik word heel gelukkig van piano spelen. En ben goed in bier adten. Dat laatste zal ik uiteraard tijdens mijn bestuursjaar nooit doen!

 

Wat zijn je sterke kanten? Ik ben een verbinder en kan me goed inleven in anderen.

 

En wat zijn je zwakste kanten? Ik ben vreselijk ongeduldig! Duurt deze vragenlijst nog lang? Verder kan ik niet goed boos worden. Ik daag je uit om het te proberen ?

 

Heb je verkiezingsbeloften en ga je die nakomen? Nee, dan kan je ze ook niet breken!

 

Wat ga jij beter doen dan je voorganger(s)? Meer pannenkoeken en meer ongevraagde telefoontjes in het midden van de nacht.

 

Noortje

 

Ben je single? Ik heb een relatie met een niet-PJO’er.

 

Heb je nog laster of roddels die je kwijt moet? Nee.

 

Vertel kort iets verrassends over jezelf. Toen afgelopen bestuursjaar begon, had ik nog geen piercing en tatoeage. De bestuurssfeer is bijzonder grimmig geworden toen daar iets aan veranderde. Vooral Arie heeft er veel moeite mee. Geen hem even een knuffel als je hem de volgende keer tegenkomt.

 

Heb je een oneliner of motto? In ieder geval NIET ‘Noortje Korea’.

 

lees ook

LVolg ons op facebook

L