Bestuurspitches 2016: Iris voor Internationaal Secretaris

Iris

Op het DWARS najaarscongres (22 en 23 oktober 2016) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Iris is kandidaat voor Internationaal Secretaris, zonder tegenstanders. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle posten, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid. 


Volledige naam Iris Tamar Nibbering

 

Waar kom je vandaan, en wat doe  je in het dagelijks leven? Ik woon in Utrecht en ik studeer Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie.

 

Kandidaat voor Internationaal Secretaris

 

Hoe ben je bij DWARS terechtgekomen? Eigenlijk is het de eerste optie, maar het verhaal blijft te mooi (en heb ik al te vaak verteld): Op een zomerse avond in juni 2013 kwam ik per ongeluk bij DWARS terecht: een vriendin, Jasmijn Olk, vroeg of ik zin had om een drankje te gaan drinken. Daar kwam een einde aan gezien zij naar de oprichting van de Arnhemse afdeling ging. Ik had nog nooit van DWARS gehoord, maar omdat ik geen zin had om naar huis te gaan ben ik meegegaan. Kort daarna had ik de zwaarste taak ooit (penningmeester) en kon ik niet meer weg.

 

Ben je al (eerder) actief (geweest) voor DWARS? Ja, bij Commissie Integratie & Emancipatie, Commissie Internationaal, Klimaat Actie Commissie, Commissie Scholing, Afdeling Arnhem, Afdeling Leiden-Haaglanden, en de Raad van Advies.

Iris Nibbering gegevens

 

Welke DWARSe thema’s vind je het belangrijkst? Ik vind het allemaal (lekker politiek correct) even belangrijk.

 

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS? We moeten de vrijheid nemen om – onafhankelijk – meningen te vormen, maar we geven elkaar ook de vrijheid om elkaar te helpen en aan te vullen.

 

Heb je wel eens op een andere partij dan GroenLinks gestemd, en waarom? Ik zou niet durven! Die ene keer dat ik heb mogen stemmen…

 

Is er iets waar je heel goed in bent of veel vanaf weet? Ik weet veel over mensen #antropologie. En stiekem ook over kunst, over thee en over Iran.

 

Heb je hobbies en/of talenten? Geef me een fiets en ik zie je honderd kilometer verderop wel weer. Verder heb ik allerlei creatieve uitspattingen (van een vage zweverige kunstige aard). Ook zing ik erg graag. Eén probleem: het klinkt niet bepaald mooi.

 

Wat zijn je sterke kanten? Ik rook niet, scheid netjes mijn afval en maak vrijwel enkel gebruik van het OV.

 

En wat zijn je zwakste kanten? Ik heb een zwak voor chocolade. Ik verwacht dat dit geen probleem zal vormen gezien ik wel fair trade chocolade koop.

 

Heb je verkiezingsbeloften en ga je die nakomen? Speciaal voor de RvA: Ik beloof dat de bestuurskamer opgeruimd zal worden. Het hangt echter van de andere bestuurskandidaten en alle fijne leden af hoe lang daarvan te genieten valt.

 

Wat ga jij beter doen dan je voorganger(s)? Ik wil onder andere internationaal toegankelijker (en sexyer) maken, veel tijd investeren in het verbeteren van het netwerk, een onwijs interessante reis voor (of zelfs mét) jullie op poten zetten en nog vele andere mogelijkheden ontdekken.

 

Iris Nibbering gegevens 2

 

Ben je single? Ik ben single.

 

Heb je nog laster of roddels die je kwijt moet? Wisten jullie al dat Arie…

 

Vertel kort iets verrassends over jezelf. Iets verrassends? Ik kan heel rustig zijn.

 

Heb je een oneliner of motto? Als we het ergens niet mee eens zijn, dan passen we dat aan! #promotiefilmpje

Heb je nog iets toe te voegen?
Als je denkt, hee, internationaal, superleuk, daar wil ik ook wel iets mee! Of als je een vraag hebt: laat het me weten 🙂 . Veel liefs, Iris

lees ook

LVolg ons op facebook

L