Bestuurspitches 2016: Lynn voor OverDWARS Hoofdredacteur

Lynn van Calmthout

Op het DWARS najaarscongres (22 en 23 oktober 2016) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Lynn is kandidaat voor OverDWARS Hoofdredacteur, en heeft geen tegenstanders. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle posten, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid. 


Volledige naam Lynn Marie van Calmthout

 

Waar kom je vandaan, en wat doe  je in het dagelijks leven? Momenteel woon ik in Delft, en ik ben deze zomer afgestudeerd als MSc in de Stedenbouw (lees: architectuur op stadsschaal).

 

Kandidaat voor Hoofdredacteur van OverDWARS

 

Hoe ben je bij DWARS terechtgekomen? Ik schreef me in voor GroenLinks en ontdekte toen het bestaan van DWARS.

 

Ben je al (eerder) actief (geweest) voor DWARS? Ja, als (adjunct hoofd)redacteur voor OverDWARS en in de Raad van Advies

 

Lynn gegevens

 

Welke DWARSe thema’s vind je het belangrijkst? Groen en Integratie & Emancipatie

 

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS? Kritisch in programmatijd, ondersteunend in campagnetijd, onafhankelijk in ludieke acties.

 

Heb je wel eens op een andere partij dan GroenLinks gestemd, en waarom? Ja, omdat ik lang heb gevonden dat GL vooral een luis in de pels moest zijn die ik dan vooral financieel steunde, maar op landelijk niveau wilde ik toch wel graag dat de PvdA voorkwam dat de VVD won.

 

Is er iets waar je heel goed in bent of veel vanaf weet? Grafische vormgeving, spelling, schrijven, corrigeren, en stedenbouw natuurlijk.

 

Heb je hobbies en/of talenten? Ik vermaak me graag met tekenen, schrijven, grafisch ontwerpen en schilderen, en ben gek op spelletjes.

 

Wat zijn je sterke kanten? Mijn kritische blik, creatieve geest en eerlijkheid.

 

En wat zijn je zwakste kanten? Ik verlies wel eens mijn focus in tijden van grote stress. Ik hoop dat te voorkomen door ook goed te delegeren.

 

Heb je verkiezingsbeloften en ga je die nakomen? Ik ga beter luisteren naar lezersfeedback, en beter samenwerken met DWARSe commissies/afdelingen/besturen. Beloofd!

 

Wat ga jij beter doen dan je voorganger(s)? Hoofdredacteur Sjors heeft het afgelopen jaar veel betekend voor OverDWARS. Er is dan ook geen grote herstructurering nodig. Het komende jaar wil ik graag nog meer communicatie met andere DWARS-onderdelen, zodat de activiteiten en bezigheden van de actieve leden/commissies zichtbaarder worden.

 

Lynn gegevens 2

 

Ben je single? Ik heb al heel lang een relatie met een niet-PJO’er.

 

Heb je nog laster of roddels die je kwijt moet? Volgens mij moet je als representatieve DWARSer niet roddelen in het openbaar.

 

Vertel kort iets verrassends over jezelf. Ik beoefen meerdere malen per week Polefitness – sportief paaldansen, supercool!

 

Heb je een oneliner of motto? Zelfs als perfectie niet bestaat, kun je er altijd nog naar streven.

Heb je nog iets toe te voegen?
OverDWARS is de afgelopen jaren geheel heropgezet en (onder andere dankzij de invoering van de nieuwe site) ontzettend verbeterd. Ik ben ontzettend trots op de vooruitgang die we met de hele redactie hebben geboekt. Het kan natuurlijk altijd nog beter: betere graphics, betere planning, betere structuur en betere verankering binnen de vereniging zijn mijn doelen voor het komende jaar. Wie wil meedoen, is natuurlijk welkom – mail ons via over@dwars.org!

lees ook

LVolg ons op facebook

L