Bestuurspitches 2021: Denise voor politiek secretaris én vice-voorzitter

Denise

Op het (digitale) DWARS zomercongres (12 juni 2021) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Denise heeft zich gekandideerd voor Politiek secretaris en vicevoorzitter. Voor politiek secretaris zijn haar tegenkandidaten Jens Bosman en Zunga Linger. Voor vicevoorzitter zijn haar tegenkandidaten Jens Bosman en Frank LemmersOverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle posten, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

Wat is je volledige naam?
Denise Josephina Maria Carolina Douven

Hoe jong ben je?
23

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik kom uit Oirsbeek, een dorpje gelegen in het prachtige Zuid-Limburg. Ik ben nog bezig met het afronden van mijn studie (communicatie). Daarnaast hebben we thuis een winkel waar ik vooral achter de schermen meewerk. Sinds vorig jaar ben ik ook druk met diverse dingen voor GroenLinks en DWARS. In mijn vrije tijd zit ik vaak NPO politiek te bingewatchen en droom ik veel over de dingen die ik wil gaan doen na corona.

Voor welke positie stel je jezelf kandidaat?
Politiek secretaris en vicevoorzitter. De beste functies als je het mij vraagt.

Hoe lang ben je al lid van DWARS?
2,5 jaar

Waarom ben je lid geworden?
Ik moest voor school een project doen waarbij het ging over politieke campagnes. Hiervoor ben ik toen naar de kantinetour van GroenLinks in de AFAS Live gegaan. Ik was daarvoor al GroenLinks sympathisant, maar vanaf dat moment wilde ik er ook echt bijhoren. Toen ben ik lid geworden van GroenLinks, waar ook automatisch een DWARS lidmaatschap bijkwam. Ik heb er een lange tijd niks mee gedaan, omdat ik het ook eng vond om alleen naar een activiteit te gaan. Nu alles online is door corona, werden er voor mij drempels verlaagd en heb ik eindelijk mijn weg kunnen vinden binnen DWARS en kan ik niet wachten om iedereen in het echt te ontmoeten.

Ben je al eerder actief geweest voor DWARS?
Ja, bij de campagnecommissie.

Denise groen-rood meter

Denise op de groen-rood meter

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS?
Ik snap dat DWARS als PJO van GroenLinks kritisch mag en moet zijn richting de moederpartij, maar ik vind wel dat dit fair en netjes moet gebeuren. Daarbij denk ik ook dat het belangrijk is om vast te houden dat beiden uiteindelijk voor een progressief links land strijden en dat beiden staan voor duurzaam groen, eerlijk sociaal en inclusief beleid. Hierin moet vooral een gezonde samenwerking gezocht worden waarin DWARS GroenLinks net iets meer een bepaalde richting op kan trekken. Daarin is het ook belangrijk dat GroenLinks ruimte laat voor DWARS waarin DWARS dus niet een vanzelfsprekende onderdaan wordt voor GroenLinks, maar vooral een fijne ondersteuningspartner met ruimte voor eigen initiatieven. 

Vooral bij de formatie denk ik dat we een grote rol kunnen spelen en vind ik het belangrijk dat we de samenwerking met elkaar opzoeken, zodat we onze poot stijf kunnen houden en niet compleet zwichten voor Rutte en consorten. 

Heb je wel eens op een andere partij gestemd dan GroenLinks? Waarom?
Ja, de eerste keer toen ik mocht stemmen in 2017 was ik tot op de laatste dag zwevende kiezer en kon ik niet kiezen tussen GroenLinks en D66. Uiteindelijk heb ik me toen laten overhalen om D66 te stemmen. Daar had ik al heel snel spijt van. Toen GroenLinks de poot stijf hield bij de formatie, wist ik zeker dat GroenLinks mijn partij was.

Heb je een hobby of talent die niet relevant is voor DWARS?
Ik heb een passie voor visagie en alles wat daarbij komt kijken. De meest gekke dingen kunnen mij inspiratie geven. Ik word ook echt iets te enthousiast van kleuren en texturen.

Welke nieuwe hobby of gewoonte heb je ontwikkeld in coronatijd?
Ik ben best wel boomer als het aankomt op technologie en heb me heel lang vastgehouden aan de gifjes. Nu heb ik toch de stickers ontdekt en begin ik zelfs te leren hoe ik stickers kan maken. Ik ben niet meer te stoppen.

rivalen en idolen Denise

Jens Bosman, Thierry Baudet, Oscar Lawson, Kauthar Bouchallikht

Wat is jouw guilty pleasure?
Ga ik dit serieus zeggen? Wil ik dit op het internet hebben staan voor eeuwig en altijd? Waarschijnlijk niet…. Maar ehhh, ik vind het heerlijk om YouTube videos van Doctor Mike te kijken. There, I said it. Don’t come at me, please

Wat is jouw beste eigenschap?
Ik ben een doorzetter. Als ik iets doen, dan doe ik het ook vol passie en overtuiging. Verder ben ik kritisch en direct. Andere mensen vinden dit niet altijd even prettig, maar ik vind het oprecht mijn beste eigenschappen.

Wat is jouw slechtste eigenschap?
Perfectionistisch. Veel mensen zouden zeggen dat dit een goede eigenschap is, maar bij mij is het duidelijk een grote valkuil. Verder vind ik het heel moeilijk om nee te zeggen tegen anderen, omdat ik graag andere mensen help. Ook hiervan zou je zeggen dat het een mooie eigenschap is, maar het gaat te vaak ten koste van mezelf. Hierin moet ik de balans echt nog zien te vinden.

Als je één wet zou mogen invoeren of afschaffen in Nederland, welke zou dit dan zijn?
Gewoon alle toeslagen afschaffen en basisinkomen en voorzieningen (zoals gratis kinderopvang) invoeren. Dat gezeik met het hele toeslagenschandaal moet gewoon een keer afgelopen zijn.

Heb je een verkiezingsbelofte die je na gaat komen?
Ik ga ervoor zorgen dat iedereen binnen DWARS weet wat “enne” betekent.

Heb je een verkiezingsbelofte die je *niet* na gaat komen?
Ik ga nooit meer huilen als ik moet lachen en ik zal beloven altijd op tijd naar bed te gaan.

Wat ga jij beter doen dan je voorganger?
Ik ga mezelf niet als Rob Jetten 2.0 profileren.

favorieten van Denise

Denise’s eetgewoontes, favoriete kleur en maaltijd, relatie status en favoriete dier.

friet of patat?
Friet.

Heb je nog een sappige roddel?
Dit moet ik even checken bij mijn sinaasappelpers.

Heb je ooit voor de AIVD gewerkt?
Voor dit gesprek verwijs ik je graag door naar mijn advocaat.

Wat is iets verrassends over jezelf?
Dat ik echt een enorme kluns ben, alhoewel ik betwijfel of dit wel verrassend is.

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?
Ik heb heel veel leuke herinneringen gemaakt de afgelopen periode, maar eentje die er toch met kop en schouders bovenuit steekt is de generale repetitie voor de online campagneaftrap van DWARS. Het was een combi van boomer galore, digibeten, technologie die niet meewerkte en een bak aan meligheid na het zien van een te hilarisch filmpje. Ik heb achter mijn laptop liggen rollen en huilen van het lachen. De peeps die erbij waren, luv joe. 

Verder zijn het vooral ook de mensen die ik heb leren kennen. Ik heb er zoveel goede vrienden bijgekregen. Daar ben ik nog iedere dag enorm dankbaar voor. Ik weet oprecht niet hoe ik de afgelopen tijd door was gekomen zonder deze geweldige mensen in mijn leven.

Wat is het beste compliment dat je ooit gekregen hebt?
Ik kan het je niet zeggen. Daarvoor ben ik veel te slecht in het ontvangen van complimenten, dus zal ik wel ergens weggestopt hebben in mijn bovenkamer. Vind het geven van complimenten veel leuker.

Wat is je persoonlijke campagne slogan voor deze verkiezingen?

Ik vind het bijna erg om te zeggen, maar ik merk dat ik toch een beetje geïnfluenced ben door de campagne van GroenLinks en DWARS hahahah. Ben er natuurlijk ook een aantal maanden 24/7 mee bezig geweest. Laat ik het erop houden dat ik graag wil vechten voor de toekomst van de leden van DWARS.

Wat zijn je plannen voor als je niet verkozen wordt?
Dan ga ik me weer actief inzetten bij de campagnecommissie, dit keer voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Verder wil ik dan actiever worden bij commissie privacy en technologie en wil ik de andere inhoudelijke commissies verder verkennen.

Hoe komen mensen meer over je te weten?
Je kunt het beste contact met me opnemen via twitter @DeniseDouven, Instagram @denise_douven of WhatsApp. Je mag me ook altijd mailen op denise.douven@gmail.com of een berichtje sturen via Slack. Verder ben ik altijd in voor een gezellige borrel via Zoom of Jitsi en kun je me op 3 juni spreken tijdens de online DWARS X Bestuurskandidaten avond.

Heb je nog iets toe te voegen?
Ik was echt wel langer dan 10 minuten bezig om deze lijst met sappige vragen in te vullen, maar ik doe het met alle plezier. Dankjewel dat je de moeite hebt genomen om het helemaal te lezen xxx.

lees ook

LVolg ons op facebook

L