Bestuurspitches 2020: Lotte voor voorzitter

Op het (digitale) DWARS zomercongres (14 juni 2020) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Lotte heeft zich gekandideerd voor voorzitter, met als tegenkandidaten Wouter, Ahmet, en Sabine. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle posten, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

Volledige naam
Lotte Joosje Meerhoff

Kandidaat voor
Voorzitter

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik woon in Eindhoven en studeer aan University College Maastricht. Het afgelopen jaar maakte ik veel uitstapjes naar Utrecht voor mijn minor en natuurlijk voor DWARS waar ik vicevoorzitter en secretaris in het landelijk bestuur ben!

Hoe ben je bij DWARS terechtgekomen?
Het klimaat gaat eraan en bij DWARS kan ik daarvoor knokken. Bovendien wilde ik het onderwijs verbeteren en merkte ik dat je daarvoor in de politiek moet zijn. Nicky van Wanrooij (voorzitter DWARS Brabant) deed goed ronselwerk bij de Albert Heijn waar we samen werkten en dus werd ik lid!

Ben je al (eerder) actief (geweest) voor DWARS?
Ja, als lid bij DWARS Brabant, oprichter en voorzitter van DWARS Limburg, secretaris van de scholingscommissie en het afgelopen jaar als vicevoorzitter en secretaris van het landelijk bestuur.

Welke DWARSe thema’s vind je het belangrijkst?
Klimaat is voor mij het urgentste maar dat kan nooit gaan zonder de sociale thema’s. DWARS heeft de kans om komend jaar een cruciale rol te spelen in het nieuwe standpunt op studiefinanciering van GroenLinks en daar moeten we gebruik van maken! En het wordt tijd voor meer vrouwen en jongeren in de politiek.


Lottes idolen, leeftijd, voorkeur in de patat-frietdiscussie, DWARStijd en rivalen

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS?
Onafhankelijk. We zijn niet voor niets DWARS. Ik vind het belangrijk dat GroenLinks ambitieus is. Als DWARS mogen we daarom best wat kritischer zijn en ervoor zorgen dat idealen niet al voor de verkiezingen ingeleverd worden om een plek aan de onderhandelingstafel veilig te stellen. Tijdens de campagne versterken we elkaar en na de campagne blijven we scherp. Bij een mogelijke formatie zorgen we dat jongerenthema’s niet vergeten worden.

Heb je wel eens op een andere partij dan GroenLinks gestemd, en waarom?
Op Water Natuurlijk

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

De grote klimaatmars van vorig jaar. Super tof om met zo veel mensen op te komen voor dezelfde idealen, zelfs in de stromende regen. Daarnaast niet te vergeten: alle DWARS-gala’s, congresfeesten, campagne-aftrappen en verkiezingsfeesten!

Is er iets waar je heel goed in bent of veel vanaf weet?
Onderwijs en het leenstelsel, het basisinkomen en het huishoudelijk reglement van DWARS.

Heb je hobby’s en/of talenten die al dan niet relevant zijn voor DWARS?
Eten

Wat is jouw guilty pleasure?

Wat zijn je sterke kanten?
Ik ben gedreven, enthousiast en daadkrachtig en ik ben goed in politieke strategie waardoor ik altijd een plannetje klaar heb liggen hoe DWARS het beste resultaat kan bereiken.

Wat zijn je minder sterke kanten?
Ik vind het moeilijk om dingen los te laten.

Heb je verkiezingsbeloften en ga je die nakomen?

Een plek voor jongeren aan de onderhandelingstafel mocht GroenLinks gaan formeren! Of ik die ga nakomen ligt onder andere aan de verkiezingsuitslag. Gelukkig ben ik ook van plan om keihard campagne en actie te gaan voeren.

Wat ga jij beter of anders doen dan je voorganger(s)?
Naast actievoeren ook met politieke voorstellen komen en hierop samenwerken met Kamerleden van GroenLinks. Zo zorgen we ervoor dat onze standpunten niet alleen bij standpunten blijven en dat we daadwerkelijk dingen veranderen.

Ben je single?
Ik heb een relatie met een DWARSer

Welke film zou je iedereen aanraden?
De documentaire Hillary Clinton omdat het zo erg laat zien waar vrouwen allemaal tegenaan lopen in de politiek en hoe je tegenslagen overwint.

Wat is je favoriete spel?
Catan en Cheers to the Governor

Wat is de gekste gewoonte die je ontwikkeld hebt tijdens de coronacrisis?
Joggen

Welke nieuwe hobby heb je tijdens de coronacrisis ontdekt (of welke oude hobby heb je herontdekt)?
De fotorace van de Bijzondere Activiteiten Commissie

Wil je nog roddels kwijt aan ons?
Nee. What happens in de bestuurskamer, stays in de bestuurskamer

Wat weinig mensen van mij weten…
Ik speel piano


Lottes eetvoorkeuren, lievelingskleur, lievelingseten, AIVD-verleden en lievelingsdier

Heb je nog een leuk verkiezingsmotto?
Geen woorden maar daden

Hoe komen DWARSers meer over jou te weten? (plaats hier links naar bijvoorbeeld je accounts op sociale media, of vertel ze wanneer ze je kunnen spreken)
Je kan me vinden op Instagram, Facebook en Twitter. Hier deel ik filmpjes met mijn plannen voor DWARS. Als je vragen aan me hebt, stuur me vooral een berichtje of stel ze tijdens DWARS x Bestuurskandidaten!

Wat zijn je plannen als je niet verkozen wordt?
Alsnog campagne voeren en verder genieten van de avonden en weekenden die ik dan vrij heb.

Heb je nog iets toe te voegen?
Heb je ideeën voor DWARS, laat het me dan weten! Samen maken we DWARS!

lees ook

LVolg ons op facebook

L