Bestuurspitches 2018: Hessel voor Secretaris

Hessel Hoekstra bestuurspitch

Op het DWARS zomercongres (16 en 17 juni 2018) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Hessel heeft zich gekandideerd voor secretaris, waarbij hij het opneemt tegen Dominique. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle posten, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

Volledige naam
Hessel Sietze Hoekstra

Kandidaat voor
Secretaris

Waar kom je vandaan, wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer biologie. Ik ben geboren in Vlaardingen, getogen in Maassluis en woonachtig in Leiden.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?
Ik raakte als scholier geïnteresseerd GroenLinks en ik wilde me hier graag voor inzetten. DWARS leek me wel een goede instap hiervoor. Omdat er in Maassluis überhaupt geen GroenLinks-afdeling was, besloot ik lid te worden toen ik in Leiden kwam wonen. Ik had begrepen dat er daar een DWARS-afdeling was, maar die bleek heel erg inactief te zijn. Gelukkig werd Leiden-Haaglanden een aantal maanden later in het leven geroepen.

Hessel's idolen, leeftijd, stemvoorkeur, DWARStijd en aartsrivalen.

Hessel’s idolen, leeftijd, stemvoorkeur, DWARStijd en aartsrivalen.

Ben je al (eerder) actief (geweest) voor DWARS?
Ja, bij de Klimaat Actie Commissie, OverDWARS, Afdeling Leiden-Haaglanden. Tellen GroenLinks-afdelingen ook? In dat geval ben ik penningmeester geweest bij GroenLinks Maassluis en ben ik algemeen bestuurslid bij GroenLinks Zuid-Holland.

Welke DWARSe thema’s vind je het belangrijkst?
Elk onderwerp is belangrijk. Maar er zijn onderwerpen die ik persoonlijk interessanter vind dan andere. Dat zijn vooral groene onderwerpen, zoals natuurbeleid, landbouw, en ruimtelijke ordening.

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS?
DWARS moet GroenLinks ondersteunen wanneer het kan. Tegelijkertijd moet DWARS ook niet bang zijn om een eigen geluid te laten horen.

Heb je wel eens op een andere partij dan GroenLinks gestemd, en waarom?
Ik heb tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2011 op de PvdA gestemd, omdat ik het niet eens was met de Kunduz-missie waar GroenLinks mee instemde (zeg dit alsjeblieft niet tegen mijn bestuursgenoten bij GroenLinks Zuid-Holland).

Is er iets waar je heel goed in bent of veel vanaf weet?
Ik weet veel over dieren en de natuur, ik zie mezelf als een degelijke schrijver en als een redelijke korfballer.

Heb je hobbies en/of talenten die al dan niet relevant zijn voor DWARS?
Ik kan Freek Vonk heel goed nadoen, ik schijn een talent te hebben voor woordgrappen, ik spreek een klein beetje Welsh, en ik vind mezelf tijdens karaokeavonden een goede zanger. Over dat laatste zijn de meningen verdeeld.

Wat is jouw guilty pleasure?

Toen ik als tiener in mijn ‘random fase’ zat, kon ik hier ontzettend van genieten. En eigenlijk nog steeds Tevens zijn mijn moeder en ik fervent liefhebbers van Grey’s Anatomy. Kopje thee erbij, genieten.

Wat zijn je sterke kanten?
Ik ben enthousiast, werk gestructureerd en heb oog voor detail.

En wat zijn je zwakste kanten?
Soms heb ik moeite om knopen door te hakken.

Heb je verkiezingsbeloften en ga je die nakomen?
Ik ga van ING overstappen naar een andere bank, en ervoor zorgen dat het zomercongres niet meer tijdens de Nacht van de Vluchteling plaatsvindt. Of ik ze ga nakomen weten we over een jaar.

Wat ga jij beter doen dan je voorganger(s)?
Sigrid heeft het heel goed gedaan, en dat wil ik graag doorzetten. Wel wil ik kijken naar waar bepaalde zaken bijgeschaafd kunnen worden. Ik wil kritisch kijken naar de invulling van de website m.b.t. privacy en sociale media, en vanuit de secretaristaken wil ik de afdelingen nog meer liefde geven.

Ben je single?
Ja.

Hessel's eetvoorkeur, lievelingskleur, lievelingseten, AIVD-geschiedenis en lievelingsdier.

Hessel’s eetvoorkeur, lievelingskleur, lievelingseten, AIVD-geschiedenis en lievelingsdier.

Heb je nog laster of roddels die je kwijt moet?
Ik heb gehoord dat de congresliveblogs van OverDWARS en de RoddelDWARS een mediakartel zijn geworden en dat er tijdens het congres een onafhankelijk, verfrissend tegengeluid te horen zal zijn. Het heet Forum over DWARS.

Weinig mensen weten…
Dat ik voor de website MijnSerie.nl regelmatig over televisieseries schrijf. Ook lijkt het me ooit nog wel eens leuk om banjo of mandoline te leren spelen.

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?
Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij Leiden-Haaglanden en OverDWARS. Maar wat mij betreft was het wintercongres in Den Haag en het meehelpen met organiseren daarvan een absoluut hoogtepunt.

Wat zijn je plannen, mocht je op wonderbaarlijke wijze niet verkozen worden?
Ik schijn gezegd te hebben dat ik bereid zou zijn om terug te keren naar het bestuur van Leiden-Haaglanden.

Heb je een oneliner of motto dat we niet mogen missen?
Al gaat het congres nog zo snel, de moties achterhalen het wel.

Hoe komen DWARSers meer over jou te weten?
Kom op 8 juni allemaal naar de kandidatenkennismakingsavond! Dan hoop ik jullie allemaal te spreken. Verder ben ik op sociale media te volgen via Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat (tweemaalh).

En verder…
Ik heb heel veel zin in het congres. Zie ik jullie daar?

lees ook

LVolg ons op facebook

L