Bestuurlijk parasitisme

taart

Bijna een jaar geleden was Leiden-Haaglanden het nieuwste kindje van DWARS. Trots dat men was. Een nieuwe afdeling, als een feniks herrezen uit de as van haar dode voorgangers. Met meerdere activiteiten per maand, een goed functionerend bestuur en genoeg actieve leden leek het prima te gaan.

Zoals het bij elke politieke organisatie gebeurt, speelt men ook hier vuile spelletjes. Het landelijke bestuur lijkt een hekel te hebben aan deze nieuwe afdeling en op subtiele wijze probeert men deze van binnenuit te vernietigen.

Een recent voorbeeld is de moordpoging met een beschimmelde taart in april, waarbij het afdelingsbestuur van Leiden-Haaglanden met de schrik vrij wist te komen. Een tweede poging zou volgens insiders gaan om een landelijke activiteit in de vorm van een senatorendiner die op hetzelfde moment als de beroemde Hippiebarbecue van Leiden-Haaglanden plaatsvindt.

Wat de motieven van het landelijk bestuur zijn, is vooralsnog onduidelijk. Volgens sommigen bedreigt de aanwezigheid van Leiden-Haaglanden het huidige bestuur door de aanwas van potentiƫle toekomstige bestuurskandidaten. Deze zouden, naar verluidt, teveel invloed krijgen binnen DWARS en de focus op Leiden-Haaglanden kunnen richten. Dit is wat het grotendeels Amsterdamse bestuur absoluut niet wil hebben.

Hoe lang deze acties van het landelijk bestuur door zullen gaan en wat zij nog meer in petto heeft, is nog niet duidelijk. Men weet ook nog niet of deze trend zich door zal zetten naar andere afdelingen. Wat wel duidelijk is, is dat dit nog lang niet voorbij is. Daarom betuig ik mijn steun aan alle DWARSers uit Leiden-Haaglanden, die dit allemaal over zich heen moeten krijgen.

lees ook

LVolg ons op facebook

L