Nieuws

Interview DWARSE-kandidaten: Yaela

14 maart 2019

1. Stel jezelf eens voor!
Ik ben Yaela en ik studeer European Studies aan de universiteit van Maastricht. In mijn vrije tijd ben ik graag maatschappelijk en politiek actief door middel van vrijwilligerswerk en als bestuurslid van dwars Limburg natuurlijk. Ik woon nu al een aantal jaren met veel plezier in Maastricht en het is een plek waar ik me vanaf het begin altijd erg thuis heb gevoeld.

2. Waarom ben je kandidaat voor de provinciale staten?

Ik vind het belangrijk om Limburg zo sociaal en groen mogelijk te maken. De provinciale staten zijn een gelegenheid waarbij mensen belangrijke dingen naar voren kunnen halen die hen bezighouden en die zij graag anders of beter zouden willen zien. Dit zorgt voor meer kenbaarheid binnen de gehele provincie en een fijne leefomgeving voor allen.

3. Waarom zijn de provinciale staten juist belangrijk voor jongeren?
Door te stemmen kies je niet alleen voor de volksvertegenwoordigers van de provincies, maar indirect ook hoe de samenstelling van de Eerste Kamer eruit komt te zien. Dit betekent dus dat jij als kiezer ook invloed hebt op niet alleen de provinciale politiek, maar ook de landelijke. Daarom is dit erg belangrijk.

Daarnaast is Het belangrijk dat de gehele provincie gezamenlijk initiatieven en innovaties die voor verduurzaming zorgen stimuleren en opbouwen. Dit in samenwerking met de verschillende gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijven maar ook de inwoners, oftewel met jou!

4. Stel, je komt in de provinciale staten. Wat zou je als eerste willen veranderen?
Wat voor mij een erg belangrijk punt is, is ons water.
ik vind het van essentie dat de provincie een toekomst met schoner water actief stimuleert.

5. Dilemma: Windmolens of zonnepanelen?

Beide.
Zon en wind vormen een goede aanvulling op elkaar. Tegenwoordig worden er ook combinaties van beiden gebouwd. Dit zijn windmolenparken waar ook zonnepanelen geplaatst worden. Doordat de wind en de zon beide op andere momenten energie opwekken, kan er efficiënt gebruik gemaakt worden van dezelfde aansluiting.
Dat er genoeg noodzaak is voor beide is in ieder geval een feit!

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022
Nieuws

Scholenproject met andere Limburgse PJO’s

Onze eigen Tahir Nefjodov staat vandaag in De Limburger! Wij gaan met de JOVD Limburg, CDJA Limbur…

10 augustus 2020