Nieuws

Interview DWARSE-kandidaten; Jasper Janssen

14 maart 2019

Kandidaat: Jasper Janssen

1. Stel jezelf eens voor!
Ik ben Jasper, ik ben 19 jaar en woon in Heerlen. Ik zit momenteel in mijn eindexamen jaar en ga volgend jaar geschiedenis studeren. Ik zit in het geweldige bestuur van DWARS Limburg, ben nog actief binnen de landelijke organisatie en werk bij de Nationale Jeugdraad

2. Waarom ben je kandidaat voor de Provinciale Staten?
Ik ben kandidaat voor de Provinciale Staten omdat ik vind dat jongeren ook een stem moeten hebben. Onze huidige politiek zit vol met saaie en ‘oude’ mensen en dit moet eens veranderd worden. De politiek maakt beslissingen over ons dagelijks leven, maar ook over onze toekomst. Het is daarom juist belangrijk dat jongeren ook gerepresenteerd worden, want wie weet er nu beter wat nodig is voor jongeren dan jongeren zelf?

3. Waarom zijn de provinciale staten juist belangrijk voor jongeren?
De Provinciale Staten worden soms een beetje vergeten, terwijl ze juist heel belangrijk zijn! Zo beslist zij bijvoorbeeld over het openbaar vervoer, financiert zij cultuur en heeft zij een grote rol in de energie transitie. Dit zijn maar een aantal zaken waar de provincie over gaat, maar toch zaken die ons aangaan.

4. Stel, je komt in de provinciale staten. Wat zou je als eerste willen veranderen?
Als ik in het Limburgs Parlement zou komen, zou ik direct werk gaan maken van een nachtnet. Zo zijn bijvoorbeeld uitgaansgelegenheden in andere steden makkelijker te bereiken voor jongeren in andere steden en dorpen. Zo zorgen we dat de provincie aantrekkelijker blijft voor jongeren én maken we het ook nog eens een stuk gezelliger.

5. Dilemma: groen of links?
Als ik moest kiezen tussen groen en links, ga ik zelf eerder voor links. Het feit dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en gelijk behandeld zou moeten worden, is voor mij van enorm belang. Gelukkig zit ik bij GroenLinks, dus hoef ik die keuze niet te maken.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022
Nieuws

Scholenproject met andere Limburgse PJO’s

Onze eigen Tahir Nefjodov staat vandaag in De Limburger! Wij gaan met de JOVD Limburg, CDJA Limbur…

10 augustus 2020