Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: JANOU BONNÉ

21 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Janou Bonné, nummer 11 voor de gemeenteraad in Echt-Susteren.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Mijn naam is Janou Bonné, ik ben 17 jaar oud en woon in Echt. Op het moment ben ik bezig in mijn examenjaar van de HAVO. Volgend jaar ga ik milieukunde studeren aan de HAS in Den Bosch. In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek, kijk ik graag een goede serie en natuurlijk houd ik me graag bezig met politiek.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

Een aantal jaren geleden ben ik politiek geïnteresseerd geraakt en sinds een aantal maanden ben ik ook politiek actief. Ik heb me bij GroenLinks Echt-Susteren aangesloten. Hier stelde iemand mij voor om me ook aan te sluiten bij DWARS. Na wat verder onderzoek naar DWARS te hebben gedaan, voelde ik mij meteen thuis in de standpunten en ideeën van DWARS en heb ik mij aangemeld.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Ik kijk kritisch naar de wereld om mij heen en ik zie dingen waar ik het niet mee eens ben. Je hebt dan de keuze: wil je helpen deze issues te veranderen of leg je je erbij neer? Ik heb voor het eerste gekozen en heb me zodoende verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

Ik wil vooral laten zien dat jongeren zich wel degelijk interesseren in de politiek en dat we het ook zeer serieus nemen. Maar ook wil ik onze gemeente graag wat socialer en groener maken.

Waarom moeten we op jou stemmen?

Als je het belangrijk vindt dat jongeren niet alleen politiek bewust maar ook politiek actief moeten zijn en je jongeren daarin wilt steunen, dan ben ik de kandidaat die jij zoekt. Vier van onze twaalf kandidaat-raadsleden is jong, wat natuurlijk al een statement op zich is, en wij laten zien dat jongeren politiek actief willen en kunnen zijn.

Dilemma: boek of serie?

Boek! Er is toch niks beter dan in een boek opgaan en alles om je heen even te vergeten. Je kunt alles zelf invullen bij een boek, het vraagt een hoop inbeeldingsvermogen, je kunt er veel kanten mee op. Terwijl je bij een serie of film vastzit aan andermans visie.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Limburg bezoekt Mijnmuseum

DWARS Limburg bezocht op 28 januari 2024 het MijnMuseum in Heerlen! Dit was een erg leuk en informat…

30 januari 2024
Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022