Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: GEKE HASPERHOVEN

19 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Geke Hasperhoven, nummer 8 voor de gemeenteraad in Maastricht.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Ik ben Geke, ik ben 23 jaar en ik kom uit Utrecht. Ik ben roeicoach bij de studentenroeivereniging Saurus in Maastricht en ik hou dus van sport! Op dit moment volg ik een opleiding tot arts en klinisch onderzoeker. Ik ga graag uit en vind het leuk om naar de film te gaan en om te reizen. Ik heb bijvoorbeeld een half jaar door het Midden-Oosten gereisd.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

DWARS ken ik al vanaf dat ik in het bestuur ging bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren; toen werkten we wel eens met ze samen. Toen kon ik me niet aansluiten (dat zou niet netjes zijn), maar vrij snel erna ben ik lid geworden. Ik moet wel zeggen dat ik tot nu toe meer met GroenLinks bezig ben geweest dan met DWARS. Ik ben wel een aantal keer bij landelijke activiteiten geweest, maar Utrecht blijkt toch wel ver weg te zijn om echt in een commissie te gaan.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Ik heb idealen en ik wil daar voor werken. Ik kan er slecht tegen als mensen klagen; liever verzamel ik ideeën, en bedenk ik oplossingen voor van alles en nog wat. Het belangrijkste voor nu is denk ik dat mensen die minder ‘voorsprong’ hebben in de stad, zoals arme gezinnen, jongeren met een migratie-achtergrond en mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, óók de kansen krijgen die ze verdienen. Daar is soms een beetje extra hulp bij nodig!

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

Veel daarvan is hierboven al een beetje aangestipt. Er zijn natuurlijk allerlei praktische dingen die we aan willen pakken, zoals betaalbare cultuur voor arme mensen en meer opvang voor vluchtelingen in de stad. Daarnaast wil ik me hard maken voor het verbinden van verschillende groepen hier. Ik heb genoeg van de vooroordelen over en weer, en heb er vertrouwen in dat de meeste mensen eigenlijk het beste met elkaar voor hebben!

Waarom moeten we op jou stemmen?

Als je een jong, sociaal en duurzaam geluid in de gemeente belangrijk vindt, stem je op GroenLinks. Op mij specifiek zou ik stemmen omdat ik geen genoegen neem met half werk voor mensen die het het hardst nodig hebben!

Dilemma: roeien of politiek?

Dan toch roeien denk ik.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022
Nieuws

Scholenproject met andere Limburgse PJO’s

Onze eigen Tahir Nefjodov staat vandaag in De Limburger! Wij gaan met de JOVD Limburg, CDJA Limbur…

10 augustus 2020