Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: NIELS VERBOOM

17 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Niels Verboom, nummer 19 voor de gemeenteraad in Maastricht.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Ik ben 28 jaar, al vele jaren actief voor DWARS en GroenLinks en zelfs al raadslid mogen zijn in mijn vorige woonplaats Nuth. In 2015 ben ik afgestudeerd als leerkracht primair onderwijs en nu werk ik aan de ISK/EOA Maastricht als docent Nederlands. Mijn grote liefde is muziek en hier ben ik dan dagelijks ook veel mee bezig. Naast politiek en muziek houd ik heel erg van kunst, reizen en studeren.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

Al sinds de middelbare school ben ik geïnteresseerd in de politiek. Daar leerde ik een vriend kennen wiens vader actief was bij GroenLinks. Via hem ben ik bekend geraakt met DWARS en uiteindelijk lid geworden. Leuk feitje is dat ik samen met zijn vader in de gemeenteraad heb gezeten.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Wat ik tien jaar geleden hoorde en nu nog steeds hoor, jongeren zouden zich niet interesseren in de politiek. Samen met vele anderen weet ik dat deze stelling niet klopt. Daarom vind ik het extra belangrijk dat jongeren zich laten horen en door kandidaat te worden laat je dit daadwerkelijk horen.

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

Maastricht is een stad van de Kunstacademie, het Conservatorium en Universiteit Maastricht. Maar ondanks de vele studenten, is daar weinig van te merken. Meer broedplaatsen voor musici, kunstenaars en wetenschappers. Broedplaatsen waar zij basis- en middelbare scholieren helpen hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, waar iedereen aan deel kan nemen ook al hebben je ouders geen geld hiervoor. Dat is wat ik in de gemeenteraad wil bereiken.

Waarom moeten we op jou stemmen?

Eigenlijk vind ik dit een lastige vraag, want we hebben zoveel goede kandidaten die met veel passie en enthousiasme ervoor willen gaan. Ik ben niet beter dan zij, maar ik ben wel een van de jongeren op de lijst. Dus wil je stemmen op een van de jongeren, stem dan op mij.

Dilemma: nooit meer politiek of nooit meer muziek?

Dan ga ik toch voor ‘nooit meer politiek’, want muziek dat ben ik en dat zal ik nooit opgeven.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022
Nieuws

Scholenproject met andere Limburgse PJO’s

Onze eigen Tahir Nefjodov staat vandaag in De Limburger! Wij gaan met de JOVD Limburg, CDJA Limbur…

10 augustus 2020