Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: MAX TOLLENAAR

16 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Max Tollenaar, nummer 26 voor de gemeenteraad in Roermond.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Ik ben Max Tollenaar, 26 jaar en ik werk voor de gemeente Valkenswaard als strategisch adviseur. Daarnaast ben ik nu vier jaar (het jongste) gemeenteraadslid in Roermond. Ik hou van koken, series kijken en politiek is ook een hobby.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

Er werd me gevraagd of ik de Limburgse afdeling van DWARS op wilde richten. Ik was al eerder actief bij GroenLinks Roermond en ze mistten in Limburg een plaatselijke DWARS afdeling. Daar ging ik me in verdiepen en dat vond ik ook een gebrek. Ik vond het belangrijk om jongeren te betrekken bij de politiek en ik wilde zelf ook wat gaan doen.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

De afgelopen vier jaar ben ik met veel plezier raadslid geweest, maar na vier jaar is het wel weer mooi geweest. Door kandidaat te zijn, hoop ik de partij te steunen. Ik ben trots op wat GroenLinks de afgelopen vier jaar bereikt heeft vanuit de coalitie. Er is meer aandacht voor het klimaat, de gebouwen van de gemeente worden energie neutraal gemaakt en er is eindelijk meer aandacht voor het bestrijden van armoede. Wat ik zelf onder andere concreet geregeld heb, is dat er een plan is om de gemeente toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Hier ben ik trots op en dat wil ik ondersteunen met mijn kandidaatsstelling!

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

Ik hoop vooral dat GroenLinks door kan gaan met de verandering die is ingezet. Dat is allemaal niet vanzelfsprekend. Een sterk GroenLinks is belangrijk om die koers door te zetten de komende vier jaar.

Waarom moeten we op jou stemmen?

Als je vind dat ik het goed heb gedaan dan is het mooi als mensen op me willen stemmen. Maar het is ook super als ze andere topkandidaten willen steunen die nieuwe en frisse energie brengen.

Dilemma: GroenLinks of DWARS

Dan zeg ik natuurlijk DWARS. Bij DWARS heb ik veel dingen geleerd waardoor ik goed heb kunnen functioneren als gemeenteraadslid. Bovendien heb ik bij DWARS mijn beste vrienden leren kennen dus dit is voor mij persoonlijk ook nog eens belangrijk.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Limburg bezoekt Mijnmuseum

DWARS Limburg bezocht op 28 januari 2024 het MijnMuseum in Heerlen! Dit was een erg leuk en informat…

30 januari 2024
Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022