Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: JOOST VERHEGGEN

12 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Joost Verheggen, nummer 28 voor de gemeenteraad in Maastricht.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Ik ben 22, in Heerlen geboren en in Maastricht naar school gegaan. Mijn bachelor heb ik in Middelburg afgerond waarna ik weer terug naar Maastricht ben gekomen om mijn master te doen. Deze rond ik deze zomer af. Verder vind ik kunst en cultuur heel belangrijk. Dit heb ik ook in de fractie, waar ik als burgerraadslid werk, zo goed mogelijk geprobeerd te agenderen.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

Al heel lang ben ik bezig met politiek. In Middelburg was dat vooral studentenpolitiek en hield ik me niet echt bezig met de gemeenteraad. Toen ik weer terugkwam in Maastricht werd ik gewezen op de mogelijkheid van burgerraadslid. Al snel sloot ik me aan bij GroenLinks en zo ben ik ook DWARS ingerold.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Ik ben kandidaat omdat ik denk dat het belangrijk is. Mensen klagen over dat jongeren niet gerepresenteerd worden in de gemeenteraad en de politiek. Ze zeggen dat er alleen maar oude mannen in de raad zitten. Als je blijft klagen en er niks aan gaat doen, dan kom je niet verder. Het is van mij dus deels een ideaal en deels de actie erin brengen. #StemVoorVerandering.

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

Zoveel! Maastricht moet grote sprongen maken op verschillende terreinen. Duurzaamheid, armoede, kunst en cultuur zijn daarin belangrijke onderwerpen. Veel mensen in Maastricht zitten vast in het verleden. Zij willen vasthouden aan wat ze bereikt hebben en te weinig vooruitkijken. “Het is hier altijd zo gegaan dus het moet ook niet anders.” Dat moeten we gaan omdraaien!

Waarom moeten we op jou stemmen?

Omdat het belangrijk is te laten zien dat je nadenkt op wie je stemt. En als je een jongere bent en lid bent van DWARS is het goed om dat signaal af te geven.

Dilemma: meer kunst en cultuur of meer studentenwoningen?

Oeh die is lastig. Meer broedplaatsen en om en om daar studenten en kunstenaars in.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022
Nieuws

Scholenproject met andere Limburgse PJO’s

Onze eigen Tahir Nefjodov staat vandaag in De Limburger! Wij gaan met de JOVD Limburg, CDJA Limbur…

10 augustus 2020