Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: SELMA QUINTEN

11 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Selma Quinten, nummer 25 voor de gemeenteraad in Sittard-Geleen.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Ik ben Selma Quinten, 17 jaar oud en woonachtig in Obbicht. Ik zit nu in de vijfde klas van het gymnasium en in mijn vrije tijd heb ik een bijbaantje, sport ik en boven alles ben ik actief voor DWARS.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

Het begon allemaal bij mijn enorme interesse in de politiek. Ik voelde me al snel aangetrokken tot GroenLinks. Ik ben toen verder gaan kijken en zo besloot ik me aan te sluiten bij de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

De reden waarom ik kandidaat ben voor de gemeenteraadsverkiezingen is omdat ik vind dat de jeugd ook inspraak moet hebben in de politiek en hun stem moet laten horen. De jeugd zorgt niet voor niets voor de toekomst. Zo zorgen we ook voor verjonging in de gemeenteraad.

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

Datgene dat ik wil bereiken in de gemeenteraad is dat ik ervoor kan zorgen dat jongeren zich ook betrokken gaan voelen bij de politiek en zich meer gaan interesseren zodat ze steeds meer inzien dat politiek ook over hen gaat.

Waarom moeten we op jou stemmen?

Met mijn doorzettingsvermogen, daadkracht en ambitie ben ik de geschikte persoon om uw gemeente te vertegenwoordigen. Want het is tijd voor verandering.

Dilemma: de Randstad of daarbuiten?

Daarbuiten, de Randstad is voor mij net wat te druk.

 

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022
Nieuws

Scholenproject met andere Limburgse PJO’s

Onze eigen Tahir Nefjodov staat vandaag in De Limburger! Wij gaan met de JOVD Limburg, CDJA Limbur…

10 augustus 2020