Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: JASPER JANSSEN

07 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Jasper Janssen, nummer 6 voor de gemeenteraad in Heerlen.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Ik ben Jasper, 17 jaar oud (bijna 18) en ik woon in Heerlen. Op dit moment zit ik in mijn vijfde jaar van het VWO. Naast dat ik achter de kassa werk en af en toe sport, is mijn grootste interesse politiek.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

Toen steeds meer mensen in mijn omgeving politiek actief werden en ik merkte dat ik ook die passie had ben ik me gaan verdiepen. Omdat mijn interesse voor GroenLinks al snel gewekt was, heb ik me aangemeld voor DWARS.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

De gemeenteraad moet een afspiegeling van de samenleving zijn. Op dit moment zitten vooral oude mannen in de raad en daarom vind ik dat de gemeenteraad moet verjongen.

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

Jongeren moeten zich vertegenwoordigd voelen in onze gemeente en het gevoel hebben dat ze gehoord worden. Ze moeten het gevoel hebben dat hun stem telt. Dat wil ik als jongere in de gemeenteraad voor elkaar krijgen.

Waarom moeten we op jou stemmen?

Met mijn passie, ambitie en motivatie ben ik de perfecte kandidaat om de gemeente een duurzaam, sociaal en eerlijk karakter te geven.

Dilemma: empathie of Famke Louise?

Famke Louise is empathie.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Limburg bezoekt Mijnmuseum

DWARS Limburg bezocht op 28 januari 2024 het MijnMuseum in Heerlen! Dit was een erg leuk en informat…

30 januari 2024
Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022