Van een potje FIFA naar een shirt van zesdeklasser

Zoals veel DWARSers speelde ik, toen ik nog een klein Stijntje was, het voetbalspel FIFA. Mijn eerste console was een Nintendo 64 en nu heb ik sinds kort weer een gamecube. Op mijn computer speelde ik, tijdens mijn jaren op de middelbare school, samen met een van mijn beste vrienden altijd FIFA 2005. Ik denk dat dat de jaargang is die ik verreweg het meest heb gespeeld.

Wat doe je dan, als je FIFA speelt? De meeste mensen die zelf wel eens FIFA hebben gespeeld zullen weten dat het onwijs leuk is om een ploeg uit te kiezen ergens in de krochten van het Engels betaalde voetbal (de Engelse derde divisie is het laagst in FIFA05) en dan te kijken of je jouw dreamteam naar de Premier League kan loodsen.

Mijn club was Cheltenham. Ik was nog nooit in Cheltenham geweest, ik wist niet waar het lag op de kaart, maar de shirtjes leken wel ietwat op de shirtjes van AC Milan en Inter Milan (rood-zwart en blauw-zwart) dus ik was verkocht. Snel werd ik fan van mijn virtuele Cheltenham en verving ik de spelers met sterspelers van over de hele wereld. Eén speler bood dapper weerstand tegen het transfergeweld: Kayode Odejayi. Met zijn fabuleuze naam bleef de Keniaanse spits mijn vaste aanvaller en alle ballen op Odejayi was mijn vaste strategie. Binnen mijn Cheltenham kreeg hij menig steekbal van wereldspelers als Kaka en Zidane.

Toen ik een paar maanden terug mijn gamecube weer aansloot (ik had eindelijk weer een tv) en een oude versie van FIFA opstartte vroeg ik mij opeens af hoe het nu met Kayode Odejayi zou zijn. Na een korte zoektocht op Wikipedia leerde ik dat hij nu speelt voor Guiseley AFC, dat uitkomt in de zesde divisie van het Engelse voetbal. Ook vond ik een keurig linkje naar de fanclub. Ik vroeg me toen af: zou het misschien mogelijk zijn om een voetbalshirt met handtekening van hem te krijgen, om dan te dragen als ik FIFA speel? Dus stuurde ik het hele verhaal, zoals het hierboven staat, naar Adam van de supportersvereniging van Guiseley AFC. Hij antwoordde als volgt:

Hello Stijn,

Thank you for your email.

After looking through the club’s laundry room and club shop we could not find any of Odejayi’s tops left unfortunately.

However we can if you wish source a top and ask him to sign it?

Thanks
Adam
Guiseley AFC Supporters’ Club
Committee Member

Dit was het begin van een leuke mailwisseling die eindigde met een cadeautje op mijn deurmat. Een officieel T-shirt van Guiseley AFC, gesigneerd door de echte: Kayode Odejayi. Ik deel dit verhaal graag omdat deze kleine queeste naar een voetbalshirt mij ongelofelijk veel plezier heeft gebracht. Elke keer als er weer een mailtje van Adam kwam had ik weer een enorme grijns op mijn gezicht. Ik kan iedereen aanraden om ook af en toe een gek mailtje de wereld in te slingeren. Wie weet heb je wel beet, en dat is die paar seconden tikken 100% waard.

 fifa
Odejayi zelf, mijn shirt signerend

lees ook

LVolg ons op facebook

L