OverDWARSe Zaken Afl. 2: Slaapkamerinterviews, Eindexamens en Post-coronapolitiek

Aflevering twee van OverDWARSe Zaken ging iets anders. Vanuit mijn slaapkamer bel ik met verschillende gasten over hoe de coronacrisis de samenleving, maar ook DWARS beïnvloedt.

Als eerste bel ik met voorzitter Wouter Ubbink over hoe DWARS nu omgaat met de coronacrisis en hoe de toekomst van DWARS eruit ziet. Wat gaan we bijvoorbeeld doen als we het zomercongres niet kunnen organiseren? Verder komt DWARSer Sem Grootscholten aan het woord, die in contact is gekomen met het virus. Hoe heeft hij de quarantaine ervaren? En waar heb je nou last van als je COVID-19 hebt? Daarnaast praat LAKS-voorzitter Pieter Lossie ons bij over wat er allemaal speelde rondom het besluit om. Tot slot ga ik in gesprek met Sarah de Lange, bijzonder hoogleraar politicologie aan de universiteit van Amsterdam. Zij doet onderzoek naar radicaalrechts populisme en vertelt hoe de coronacrisis politieke bewegingen beïnvloedt. De gesprekken worden afgewisseld met muziek en poëzie van DWARSe artiesten.

Mocht jij nou een idee hebben voor OverDWARSe Zaken? Of wil jij dat jouw muziek, verhaal of gedicht in de volgende podcast komt? Laat het weten via over@dwars.org of spreek onze redactie aan.

lees ook

LVolg ons op facebook

L