De mythische biseksuele vrouw en haar vriendjes

Biseksueel: De lgbtq-vlag

Er was eens een vrouw genaamd Bianca. Met haar grote borsten en enorme kont was Bianca het toonbeeld van perfectie; althans, tot het ideaalbeeld na een aantal jaar weer veranderde natuurlijk. Deze perfecte vrouw kreeg duizenden likes op al haar Instagramfoto’s, maar tóch was Bianca eenzaam. Zij liep namelijk al haar hele leven rond met een groot probleem: ze was biseksueel. Bianca viel op mannen én op vrouwen. Lieve kinderen, ik hoor jullie nu denken: ‘Maar dat is toch ontzettend fijn? Nu kan ze van twee walletjes snoepen!’ Maar Bianca’s gruwelijke geheim maakte haar het leven lastig, en zelfs haar enorme borsten en kont konden haar hier niet bij helpen.

Bianca besloot op een dag dat het genoeg was, en ze haar geheim toch met iemand zou moeten delen. Aan de keukentafel brak ze het nieuws voor haar ouders: “Mam, pap, ik val eigenlijk ook op vrouwen”. Na lang uitleggen dat ze niet lesbisch was en dus ook niet gewoon hetero, viel voor haar ouders eindelijk het kwartje. “Oh, ik begrijp het al!”, riepen haar vader en moeder in koor, opgelucht dat ze eindelijk de situatie konden verwerken. “Het is gewoon een fase!”. En hoe lang Bianca ook probeerde uit te leggen dat ze hier al jarenlang mee rondliep en het dus géén fase was, haar ouders weigerden hun nieuwgevonden begrip los te laten. Bianca’s biseksualiteit bestond niet, punt uit, en aangezien Bianca’s seksualiteit een onderdeel van zichzelf was, loste zij na deze conclusie in het niets op en verdween.

“De wereld van onbegrepen seksualiteit”

Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat in het niets oplossen een vrij verwarrende gebeurtenis is, dus Bianca had even nodig om bij te komen toen ze weer wakker werd. Het duurde dan ook even tot ze doorhad dat ze niet alleen was. Naast haar, op een bankje in het park, zat een vrouw naar Bianca te staren. “Wie ben jij, en wáár ben ik?” riep Bianca uit. “Je bent in de wereld van onbegrepen seksualiteit, en mijn naam is Lesley”, zei de vrouw met kort blond haar met een lage, mannelijke stem. “Van al dat wachten heb ik dorst gekregen. Ik ga nu naar de kroeg, bier drinken en voetbal kijken en stiekem verliefd worden op ál mijn vrouwelijke vriendinnen, want ik ben lesbisch en dat hoort zo. Ga je mee?” Bianca twijfelde even, maar in de verte zag ze een groep homoseksuele mannen op glitterende eenhoorns hun kant op komen rijden, dus huppelde ze snel achter Lesley aan.

Eenmaal in de kroeg aangekomen had Bianca zelf ook behoorlijk dorst, dus liep ze met Lesley mee naar de bar om een biertje te bestellen. Maar toen ze haar biertje wilde bestellen, stond de wereld even stil. De barman was de knapste man die zij in haar hele leven gezien had. De barman vond haar ook bijzonder aantrekkelijk, en stelde zich voor. “Hallo, ik ben Hetzer, een heteroseksuele man”.

Bianca was in de war. Wat deed een heteroseksuele man in de wereld van onbegrepen seksualiteit? “Nou, ik begrijp er zélf niet zo veel van”, gaf Hetzer haar als antwoord. “Je eindigt toch met een man óf een vrouw? Hoe kan je dan biseksueel zijn?”. Bianca besloot een poging te wagen en legde hem uit dat ook hij relaties heeft met vrouwen waar hij niet voor de rest van zijn leven mee blijft, maar tevergeefs. De heteroseksuele man bleef verward. “Maar Bianca, wat is nu eigenlijk je doel in dit verhaal?”

“Hoe kun je nou biseksueel zijn?”

“Ik heb geen idee, hetero-man, dat hoor jij toch voor mij te bepalen?”. Hetzer dacht even na, en zei toen: “Ik weet het al, je moet de ware liefde vinden! Niet met mij natuurlijk, want aangezien je biseksueel bent ga je waarschijnlijk ook vreemd, maar misschien met iemand die net zo mythisch is als jijzelf. Ik ken nog wel een biseksuele man!”. Hetzer liep weg, om na een paar minuten alweer terug te komen met een man.

“Hallo”, zei de man verlegen, “ik ben Billie”. Bianca en Billie raakten in gesprek, en kwamen erachter dat ze veel gemeen hadden. Billie’s vrienden waren ervan overtuigd dat hij homo was en het niet durfde te zeggen, en dus vroeg hij Bianca of hij haar een zoen wilde geven om hen het tegendeel te bewijzen. Bianca hielp deze nieuwe vriend graag, en ze deelden een zoen, midden in de kroeg. Er brak een luid gejuich uit om hen heen. “Zie je nu wel!”, riepen de bargasten, “Jullie zijn dus toch hetero!”.

Aangezien ze, in de ogen van de maatschappij, nu een normaal hetero-stel waren, keerden Bianca en Billy terug naar de normale wereld. Hier leefden ze nog lang en onbegrepen.

lees ook

LVolg ons op facebook

L