Een Analyse van De Augurk

augurk

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van de bovenstaande afbeelding

– Door Lykle Maatje

Laat me je voorstellen aan mijn beste vriend voor de komende woorden: De Augurk. Hoofdletter D, hoofdletter A. Groot, groen, zuur – beetje een gemiddelde GroenLinkser dus. Nou sta ik over het algemeen bekend als iemand die overal wel een mening over heeft, maar heb ik ook meningen over de augurk? Het antwoord is simpel: natuurlijk heb ik dat.

Ten eerste, De Augurk is smerig. Gevoelig als ik ben voor smaak en textuur van de dingen die ik eet, is hij nou niet bepaald iets waar ik graag even op ga zitten kauwen op een vrijdagavond. Eigenlijk kook ik er ook weinig mee. De Augurk is zuur en altijd vochtig – alleen eraan denken al laat rillingen over mijn rug lopen. Iemand zet Augurken op tafel? Mij niet gezien, ik knabbel wel op een echte komkommer, dank u vriendelijk.

Ten tweede, damn wat behandelen we De Augurk slecht! Volgens de ‘regels’ – of volgens Wikipedia – mag een Augurk geen smaak hebben, er mag absoluut geen komkommersmaak aan zitten. Arme Augurk. Dan ben je zo mooi, dan doe je zo hard je best om goed te groeien om te voldoen aan onze voedselbehoefte, en in plaats van dat je wordt gewaardeerd, word je in een pot met azijn of iets anders smerigs gemikt. Waarom kunnen wij De Augurk niet au naturel, zoals God het bedoeld heeft, waarderen? Waarom moeten wij alles verpesten met onze drang om overal smaakversterkers overheen te pleuren? Wat een zonde. Sorry, Augurk.

Ten derde, waarom de f*** zijn zwangere vrouwen zo dol op Augurken? Betekent dit dat ik later ook zo’n pot Augurken sta weg te stouwen omdat mijn hormonen vinden dat dat moet? Welke evolutionaire catastrofe heeft hier plaatsgevonden dat dit mogelijk is? Wie moet ik hierover door de telefoon trekken?!

En tot slot weet ik waarom het jongste redactielid van dit blad zo geobsedeerd is door de Augurk. De Augurk is namelijk een zeer goede remedie tegen een kater. Een heel mysterie is hierbij in één klap opgelost. Al die keren dat we dit redactielid na een avond totaal naar de T (niet de Telegraaf) te zijn gegaan om daarna weer helder en wakker op een podium te staan, alsof er niks aan de hand was. Daar zijn waarschijnlijk meerdere Augurken aan te pas gekomen.

De Augurk is dus een veelzijdige snack die we belachelijk behandelen en die katers geneest. Ik vind het nog steeds smerig. Ik zal er dus voor moeten zorgen dat ik niet helemaal naar de T ga op een avond – en zwanger worden zit er dus ook niet meer in.

De dingen die ik doe voor mijn overtuigingen.

Dit bizarre artikel wordt ondersteund door Johan en Jeppe – stream de nieuwste single Komkommerteen (Augurk) hier!

lees ook

LVolg ons op facebook

L