Dwarse Delicatessen: Tagliatelle Spinazie

DWARSe Delicatessen - Tagliatelle spinazie

In deze rubriek vind je recepten die passen bij ons GroenLinkse gedachtegoed: gerechten die vegetarisch / veganistisch / biologisch zijn, en uiteraard het liefst binnen een jongerenbudget. Dit keer maakt Myrte van der Zwet pasta spinazie met een vegetarische twist. 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Spinazie à la mijn vader. Ik heb dit recept van huis uit meegekregen, het is makkelijk te maken, snel klaar en niet al te duur (toen dit op het menu stond bij onze lieve OverDWARS-redactie was ik maar €10,22 armer terwijl onze vergadering wel elf mensen telde). Zelf ben ik geen vegetariër en mijn broer is een fervent vleeseter, dus het recept van papa is oorspronkelijk met spek en hamblokjes, zoals ook op de afbeelding te zien is. Voor deze DWARSe gelegenheid wisselen we die natuurlijk in voor cashewnoten, die het recept mogelijk nog lekkerder maken.

Wat heb je nodig? 

  • 250 gram blanke tagliatelle
  • 300 gram diepvriesspinazie (niet à la crème)
  • Een bakje ongezouten cashewnoten
  • Crème fraîche
  • Twee stevige knoflooktenen
  • Suiker
  • Een beetje zout
  • Olijfolie voor bakken en braden
  • Optioneel: uien

En dan?

Doe de spinazie in een pannetje en zet het zachtjes op en laat het langzaam smelten.

Zet ondertussen ruim voldoende water op en breng het water aan de kook. Doe een beetje zout bij het water. Voeg daarna de tagliatelle toe en kook volgens de kookduur op het pak. Ietsje minder kan ook.

Mijn vader vindt dat je knoflookteentjes moet snijden om de smaak te bewaren maar als luie student mag je ze ook gewoon door de knoflookpers doen. Bak de geperste of gesneden knoflookteentjes even in olijfolie en probeer ze niet bruin te laten worden. Als je hebt gekozen voor de uien, snij deze ook in stukjes en bak ze mee met de knoflookteentjes. Zet de knoflook (en uitjes) even apart en bak de cashewnoten in de olijfolie in enkele minuten goudbruin. Haal ze daarna van het vuur.

Als de spinazie helemaal gesmolten is, voeg je de crème fraîche toe en ook een paar flinke scheppen suiker. Roer tot het weer kookt.

Als de tagliatelle gaar is, afgieten. Gooi hierna de knoflook, cashewnoten (en uitjes) door de tagliatelle. Als er wat vet meekomt is dat niet erg, daar wordt het smeuïger van.

Gooi hierna de spinazie door de pasta en eet smakelijk!

lees ook

LVolg ons op facebook

L