Bestuurspitches 2017: Rosanne voor Internationaal Secretaris én Vicevoorzitter

Rosanne Groot kandidaat internationaal secretaris en vicevoorzitter

Op het DWARS zomercongres (10 en 11 juni 2017) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Rosanne heeft zich gekandideerd voor internationaal secretaris, waarvoor ze het opneemt tegen Luuk, en voor vicevoorzitter, met als tegenkandidaten Nol en Sjoerd. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle posten, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

Volledige naam
Rosanne Dafne Groot

Kandidaat voor
Internationaal Secretaris en Vice-voorzitter (leukste posities in het bestuur uiteraard ;))

Waar kom je vandaan, wat doe je in het dagelijks leven?
Ik kom uit Amsterdam en studeer Levensmiddelentechnologie in Wageningen.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?
Op de middelbare school was ik al politiek geïnteresseerd en ik had duidelijk idealen die bij GL aansloten. Toen ik tijdens de introductietijd in Wageningen DWARS tegen kwam, wist ik dat dit de vereniging voor mij was.

Rosannes idolen, leeftijd, stemvoorkeur, dwarstijd en aartsrivalen.

Ben je al (eerder) actief (geweest) voor DWARS?
Ja, bij Commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit, Commissie Internationaal, Afdeling Wageningen, en de Zoekcommissie.

Welke DWARSe thema’s vind je het belangrijkst?
Energie, Internationaal, Vrijzinnigheid

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS?
We moeten onze uiterste best doen om voor GL een fantastisch verkiezingsresultaat te behalen in maart volgend jaar, maar daarnaast zijn wij er natuurlijk om GL scherp te houden. We zijn niet op ons mondje gevallen, maar GL is ook onze familie en familie ben je voor altijd.

Heb je wel eens op een andere partij dan GroenLinks gestemd, en waarom?
Nog nooit op een andere partij gestemd (zelfs geen flirtations met D66 of PvdD).

Is er iets waar je heel goed in bent of veel vanaf weet?
Ik ken de ins en outs van het klimaatakkoord van Parijs (vooral het gebrek aan handhaving ervan) en daarom heb ik drie woorden voor je: klimaatwet, klimaatwet, klimaatwet.

Heb je hobbies en/of talenten die al dan niet relevant zijn voor DWARS?
Twee jaar geleden heb ik mijn rijbewijs voor paard en wagen (bestaat echt) gehaald dus ik mag legaal (jawel) over de openbare weg als koetsier.

Wat is jouw guilty pleasure?

Mijn echte guilty pleasure in de Achterklap van Nu.nl (echt beschamend) en ik kan om het bovenstaande filmpje echt nog steeds stuk gaan.

Wat zijn je sterke kanten?
Mijn sterke kanten zijn een rol als leider afwisselen met een goed gevoel voor een groep waarin ik een stapje terug moet doen. Verder heb ik een drive om te organiseren (een voorbeeld daarvan is het DWARS lustrum congres dat ik in Wageningen georganiseerd heb). Mijn sterkste eigenschap is de passie die ik heb voor DWARS, onze leden en het bereiken van onze idealen!

En wat zijn je zwakste kanten?
Slecht/goed gevoel voor humor (het is maar hoe je het bekijkt) zoals je bij de guilty pleasure vraag kon zien. Verder heb ik een ochtendhumeur maar die zal ik thuis laten voor het congresweekend.

Heb je verkiezingsbeloften en ga je die nakomen?
Van Jesse hebben we inmiddels geleerd dat je nooit beloftes moet doen, maar juist een ‘inzet’ voor na de verkiezingen. Ik hoef geen concessies te doen, dus toch mijn belofte: ik zal alle DWARSers met internationale ambitie een pad helpen vinden waarin ze hun energie en passie kunnen stoppen!

Wat ga jij beter doen dan je voorganger(s)?
Oh, moeilijke vraag want ik vind dat Iris het fantastisch gedaan heeft! Het gaat mij lukken de General Assembly van de FYEG naar Nederland halen en nog meer DWARS’ers bij internationale activiteiten te betrekken!

Ben je single?
Gescheiden stond niet bij de opties. Nee grapje, ik ben single.

Rosannes eetvoorkeur, lievelingskleur, lievelingseten, aivdgeschiedenis en lievelingsdier.

Heb je nog laster of roddels die je kwijt moet?
Heb ze wel maar mag ze niet kwijt.

Weinig mensen weten…
Dit jaar heb ik 2 maanden in Taiwan en 5 maanden in Denemarken gestudeerd maar ondanks taalles kan ik echt niet meer dan twee woorden Chinees of Deens spreken.

Heb je een oneliner of motto dat we niet mogen missen?
Rosanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn van Nick&Simon is een k*tlied.

En verder…
Als je zo geboeid bent gebleven en dit hele lijstje hebt uitgelezen: wow! Ik heb ontzettend veel zin in het congres en hoop op je stem!

lees ook

LVolg ons op facebook

L