nieuwsbericht,vacatures

Word lid van onze Activiteitencommissie!

24 oktober 2022

Als activiteitencommissie organiseer je samen met het bestuur specifieke activiteiten. Dit kan de commissie zelf invullen maar voorbeelden zijn:

Thema-avonden

Een thema-avond is een goede manier om leden te betrekken. Je nodigt een spreker (of meerdere uit) en gaat in discussie over het onderwerp. Hiermee faciliteer je de intellectuele en politieke ontwikkeling van leden. Het is erg leuk om thema-avonden in samenwerking met de inhoudelijke commissies van DWARS te organiseren. Zo verdeel je het werk en trek je vaak nieuw publiek.

Trainingen

Veel mensen komen bij DWARS omdat ze hun politieke vaardigheden willen verbeteren. Als afdeling kun je dit op een laagdrempelige manier doen door bijvoorbeeld een schrijf- of debattraining te organiseren. Trainers regel je via de DWARS Academy.

Borrels/Samen eetactiviteiten

Activiteiten die puur voor de gezelligheid zijn, kunnen goed werken. Een borrel, picknick of diner is laagdrempelig. Hiermee zorg je voor sociale binding. Het is makkelijk dit soort activiteiten één tot twee keer in de maand te organiseren: er is weinig voorbereiding voor nodig.

Afdelingsintroducties

Afdelingsintroducties staan in het teken van nieuwe leden bij de afdeling betrekken. Bij landelijke nieuweledenavonden kunnen zij informatie inwinnen over wat je bij DWARS kunt doen. Bij de afdelingsintroductie gaat het om binding. Veel mensen vinden het spannend om ergens naar toe te gaan waar iedereen elkaar kent, maar zij nog niemand kennen. Door een moment speciaal voor nieuwe leden bij de afdeling te creëren neem je deze spanning weg. Door samen te eten leren mensen elkaar kennen. Door een leuke spreker uit te nodigen maken zij voor het eerst kennis met DWARSe discussies.

Uitjes

Veel mensen vinden het leuk om niet alleen stil te zitten maar ook iets te doen. Je kunt excursies of natuurbelevingsactiviteiten organiseren om elkaar op een andere manier te leren kennen of uit te dagen. Voorbeelden kunnen zijn: wandelingen, museabezoek, bezoek van sociale/groene bedrijven, bezoek aan een AZC, kookworkshops of een sporttoernooi.

Mocht je nog vragen hebben stuur gerust een mailtje naar friesland@dwars.org.