OverDWARSe Zaken: DWARSe kandidaten voor de Provinciale Staten

In deze nieuwe aflevering van OverDWARSe Zaken gaat de redactie in gesprek met DWARSe kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Waarom besloten Jade van der Linden en Benide Bolumba om zich te kandideren, en wat zijn de belangrijkste problemen die spelen in hun provincies?

Eerst gaat Rick in gesprek met Jade van der Linden. Jade zit al vier jaar in de Brabantse Staten en is nu lijsstrekker voor GroenLinks. Ze maakte de roerige afgelopen bestuursperiode mee in Brabant, waarin twee coalities moesten aftreden en Forum voor Democratie zelfs een tijdje meedeed aan het provinciebestuur. Hoe blikt zij terug op die periode, en wat moet er volgens haar veranderen om Brabant te verbeteren?

Na het gesprek in het zonnige zuiden reist Hendrik af naar het noordoosten van Nederland. Daar interviewt hij Benide Bolumba, die op plek 4 van GroenLinks Drenthe staat. Bennie zet zich graag in voor een diverse provinciale politiek die ook jongeren aanspreekt. Wat zijn zijn doelen, en wat is er volgens hem nodig om jongeren te interesseren voor de Staten?

Beluister de aflevering hier.

lees ook

LVolg ons op facebook

L