Welke lijsttrekker ben jij? Doe de quiz!

Welke lijsttrekker ben jij?

Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt. Hier en daar duiken raamposters op, er wordt gevraagd of je “nog zweeft” en de platitudes vliegen je om de oren. De verkiezingen staan voor de deur, net als een paar vrijwilligers in felgroene jasjes.

Evenals die vrijwilligers, raamposters en het aantal afgewezen uitnodigingen voor debatten lijkt ook het aantal stemwijzers toe te nemen. Zo heb je naast de gangbare tests ook de Jongerenwijzer, het Groene Kieskompas en de Sekswijzer, om maar een paar voorbeelden te noemen. Voor de inhoudelijke keuze is dit een gunstige ontwikkeling, maar heb je je nooit afgevraagd met welke lijsttrekker je op niet-inhoudelijk gebied een klik hebt? Het antwoord is waarschijnlijk nee, maar toch presenteer ik bij deze de ‘Welke lijsttrekker ben jij?’-quiz, waar je aan de hand van een aantal vragen en scenario’s erachter kunt komen welke lijsttrekker met jouw persoonlijkheid overeen komt.

Een kleine mededeling: De kans is groot dat de uitkomst niets te maken heeft met de partij die jouw voorkeur heeft. Neem daarom deze uitslag alsjeblieft niet mee in je persoonlijke overwegingen (tenzij je Jesse Klaver als uitkomst hebt, in dat geval is de uitslag bindend en moet je op hem stemmen).

Veel succes en deel je resultaat met @OverDWARSmag op Twitter!


Reset LijsttrekkerQuiz

Open de LijsttrekkerQuiz in een nieuw venster


lees ook

LVolg ons op facebook

L