Nieuws

Interview DWARSE-kandidaten; Lotte Meerhoff

14 maart 2019

 


Kandidaat: Lotte Meerhoff

1. Stel jezelf eens voor!
Mijn naam is Lotte Meerhoff en ik ben 20 jaar oud. Ik ben met veel plezier voorzitter van onze mooie afdeling DWARS Limburg en daarnaast ook actief bij DWARS als secretaris van de scholingscommissie. Ik studeer aan University College Maastricht waar ik me richt op politiek en beleid.

2. Waarom ben je kandidaat voor de provinciale staten?
Ik vind het belangrijk om inzet te tonen voor je idealen. Als je het ergens niet mee eens bent, ga je dat veranderen. Daarom ben ik actief in de politiek. Met mijn plek op de lijst steun ik GroenLinks. Dat vind ik belangrijk! Samen werken we naar een Limburg toe met goed OV en aandacht voor mensen en onze omgeving. De toekomst is nu, en wij als jongeren moeten daarvoor zelf in actie komen.

3. Waarom zijn de provinciale staten juist belangrijk voor jongeren?
Ben je aan het mopperen over die trein die er te lang over doet? Vind je dat de landelijke politiek te weinig aan het klimaat doet? Vind je Limburg niet sociaal genoeg? En voel jij je niet vertegenwoordigd in de politiek met alleen maar grijze, oude mannen? Dan kan jouw stem zo maar eens het verschil maken!

4. Stel, je komt in de provinciale staten. Wat zou je als eerste willen veranderen?

Mocht ik in de Provinciale Staten terecht komen dan zou ik zorgen dat het OV in Limburg en daarbuiten verbeterd wordt. Nu sta ik zelf niet direct verkiesbaar, maar ik hoop dat de andere kandidaten dit ook hoog op hun prioriteitenlijst hebben staan.

5. Dilemma: Tesla of Trein
Trein! Voor jongeren is dit natuurlijk het allermakkelijkste vervoersmiddel. De trein moet goedkoper, betrouwbaarder en sneller worden om zo hét vervoersmiddel van de toekomst te kunnen zijn.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Scholenproject met andere Limburgse PJO’s

Onze eigen Tahir Nefjodov staat vandaag in De Limburger! Wij gaan met de JOVD Limburg, CDJA Limbur…

10 augustus 2020
Nieuws

Geslaagde Politieke borrel!

Afgelopen vrijdag was een geslaagde avond! Samen met onze vrienden van de JOVD, JS en CDJA hebben we…

03 augustus 2020
Nieuws

De beste wensen voor alle Limburgers in 2020!

Wij, als DWARS-bestuur in Limburg, wensen alle Limburgers een gezond, voorspoedig en gelukkig 2020 t…

01 januari 2020