Nieuws

Interview DWARSE-kandidaten; Lotte Meerhoff

14 maart 2019

 


Kandidaat: Lotte Meerhoff

1. Stel jezelf eens voor!
Mijn naam is Lotte Meerhoff en ik ben 20 jaar oud. Ik ben met veel plezier voorzitter van onze mooie afdeling DWARS Limburg en daarnaast ook actief bij DWARS als secretaris van de scholingscommissie. Ik studeer aan University College Maastricht waar ik me richt op politiek en beleid.

2. Waarom ben je kandidaat voor de provinciale staten?
Ik vind het belangrijk om inzet te tonen voor je idealen. Als je het ergens niet mee eens bent, ga je dat veranderen. Daarom ben ik actief in de politiek. Met mijn plek op de lijst steun ik GroenLinks. Dat vind ik belangrijk! Samen werken we naar een Limburg toe met goed OV en aandacht voor mensen en onze omgeving. De toekomst is nu, en wij als jongeren moeten daarvoor zelf in actie komen.

3. Waarom zijn de provinciale staten juist belangrijk voor jongeren?
Ben je aan het mopperen over die trein die er te lang over doet? Vind je dat de landelijke politiek te weinig aan het klimaat doet? Vind je Limburg niet sociaal genoeg? En voel jij je niet vertegenwoordigd in de politiek met alleen maar grijze, oude mannen? Dan kan jouw stem zo maar eens het verschil maken!

4. Stel, je komt in de provinciale staten. Wat zou je als eerste willen veranderen?

Mocht ik in de Provinciale Staten terecht komen dan zou ik zorgen dat het OV in Limburg en daarbuiten verbeterd wordt. Nu sta ik zelf niet direct verkiesbaar, maar ik hoop dat de andere kandidaten dit ook hoog op hun prioriteitenlijst hebben staan.

5. Dilemma: Tesla of Trein
Trein! Voor jongeren is dit natuurlijk het allermakkelijkste vervoersmiddel. De trein moet goedkoper, betrouwbaarder en sneller worden om zo hét vervoersmiddel van de toekomst te kunnen zijn.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Limburg bezoekt Mijnmuseum

DWARS Limburg bezocht op 28 januari 2024 het MijnMuseum in Heerlen! Dit was een erg leuk en informat…

30 januari 2024
Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022