Nieuws

Interview DWARSE-kandidaten; Inez Arts

13 maart 2019

 

Kandidaat: Inez Arts

 

1. Stel jezelf eens voor!

Mijn naam is Inez Arts. Ik ben 23 jaar. Ik wordt enthousiast van het leren over wat mensen bezighoudt en het helpen van mensen met wie ze willen zijn en wat ze willen doen. Logischerwijs studeer ik dan ook Toegepaste Psychologie. Vanuit dezelfde ambitie ben ik (het eerste echte Groenlinks-)gemeenteraadslid in Horst aan de Maas. waar ik me als vanzelfsprekend inzet voor een groene, leefbare, sociale en rechtvaardige toekomst voor mensen en dieren.

2. Waarom ben je kandidaat voor de provinciale staten?
Ik vind het belangrijk om het GroenLinks geluid zo veel mogelijk te laten horen. Ik geloof sterk in de denkwijzen van GroenLinks. Verkiezingen zijn de uitgelezen kans om met mensen in gesprek te gaan over belangrijke onderwerpen. Dat doe je als gemeenteraadslid natuurlijk al veel maar met de verkiezingen laaien discussies extra op. Ook zie ik de kracht in het koppelen van gemeenteniveau en het grotere provinciale overzicht. Dat wil ik de komende tijd, tijdens en na de verkiezingen blijven doen.

3. Waarom zijn de provinciale staten juist belangrijk voor jongeren?
– Het openbaar vervoer is een concreet voorbeeld van een thema waar de provincie over gaat waar jongeren over het algemeen veel mee te maken hebben.
– Duurzaamheid gaat over de toekomst, jongeren zijn de toekomst. De provinciale heeft een belangrijke overkoepelende rol aangezien deze transitie niet binnen gemeenten grenzen te vatten is. Er is veel afstemming binnen de hele provincie over wie wat doet en gaat doen. Zo helpt iedere gemeente elkaar in de uitvoering en wordt informatie gedeeld. Als Limburg een ambitie heeft zullen alle gemeenten in Limburg een steentje (of liever iets groeners) bij moeten dragen wat de transitie versnelt.
– De eerste kamer wordt gekozen en die heeft waar het laatste woord in de landelijke politiek. En zo hebben deze verkiezingen dus op alle politieke niveaus die we in Nederland hebben invloed! En dat op een cruciaal moment, kijkende naar de ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid. Die moeten nu echt versneld worden en wij voelen die noodzaak het sterkste. Als wij met z’n allen naar de stembus gaan kunnen wij voor een mooie, leefbare toekomst zorgen!

4. Stel, je komt in de provinciale staten. Wat zou je als eerste willen veranderen?

2 punten staan voor mij heel duidelijk bovenaan.
– Samen met boeren oplossingen bedenken en voorstellen doorvoeren zodat ze hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen, investeren in dierenwelzijn en de transitie te maken naar kringlooplandbouw.
– De groei op Maastricht AAchen Airport tegenhouden en de discussie meer richten op het effect op de klimaatverandering. Vaak gaat het over de gezondheidsrisico’s en overlast, wat al goede argumenten zijn om niet uit te breiden. Je hebt als Provincie namelijk de verantwoordelijkheid voor een gezonde leefomgeving. Daarbij komt nog dat ik totaal niet begrijp dat dit nog een discussie is aangezien duurzaamheid gewoon echt de prioriteit is willen we de transitie succesvol doorzetten en meer vliegen past alles behalve in dat plaatje!

5. Dilemma: Humberto of Twan?
Ik had heb al gehad over meerdere bestuurlijke niveau’s. Bij deze weer verschillende niveau’s: Op RTL Late Night niveau Humberto, op het overkoepelende niveau van alle programma’s: Twan met College Tour. Zijn interview met Anouk was bijvoorbeeld geweldig. Mag ik ook Anouk kiezen? Dan de mega eerlijke en grappige Anouk! Dat is tevens ook de stijl die ikzelf graag aanneem in de politiek: mega eerlijk en met humor.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Limburg bezoekt Mijnmuseum

DWARS Limburg bezocht op 28 januari 2024 het MijnMuseum in Heerlen! Dit was een erg leuk en informat…

30 januari 2024
Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022