Nieuws

DWARS LIMBURG VOOR VERANDERING: KARLIJN SOL

20 maart 2018

Verandering is een van de kernwaarden voor DWARS. En wat is een betere manier om verandering voor elkaar te krijgen dan het heft in eigen handen te nemen en jezelf verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen? DWARS Limburg wil alle Dwarse kandidaat-raadsleden aan het woord laten om te vertellen waar zij voor staan en hoe zij dat willen bereiken. Vandaag het interview met Karlijn Sol, nummer 4 voor de gemeenteraad in Echt-Susteren.

Vertel ons kort iets over jezelf.

Ik ben Karlijn Sol, 22 jaar oud en woon in Echt. Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan mijn HBO opleiding dier en veehouderij in Wageningen/Velp. Op dit moment werk ik fulltime in de online marketing. Daarnaast ben ik voorzitter van onze lokale GroenLinks afdeling en zit ik in de commissie Algemene Zaken als steunfractie.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

Op het moment dat ik lid werd van GroenLinks en DWARS was DWARS Limburg er tijdelijk niet meer, maar gezien dat ik wist dat ik voor mijn studie in Wageningen op kamers zou gaan heb ik daar besloten actief met DWARS mee te gaan doen.

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Om te laten zien dat jong en politiek samen gaat!

Wat wil je bereiken in de gemeenteraad?

In onze gemeente is het vooral van belang om aandacht te vragen voor zaken die er voor ons als GroenLinks echt toe doen, de coalitie was groot de afgelopen vier jaar dus je bent blij met alle stappen die je zet. Daarbij is het natuurlijk de bedoeling dat er de komende vier jaar nog grotere stappen worden gezet. Persoonlijk zet ik mij nog een beetje extra in voor duurzaam ondernemen en dierenwelzijn.

Waarom moeten we op jou stemmen?

Omdat de toekomst belangrijk is, juist voor de jongeren. Om een goede toekomst te waarborgen, voor iedereen. Juist de stem van de jongeren ontbreekt nu. Ik wil en kan hierin het verschil maken.

Dilemma:  Marketing of Politiek?

Als het gaat om lokale politiek moet ik toch voor marketing kiezen. Al is dit een waar dilemma, er zitten zo veel verschillende aspecten in mijn werk dat ik elke dag blij ben om er weer mee aan de slag te kunnen. Ook kan ik er veel creativiteit in kwijt.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Limburg bezoekt Mijnmuseum

DWARS Limburg bezocht op 28 januari 2024 het MijnMuseum in Heerlen! Dit was een erg leuk en informat…

30 januari 2024
Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Nieuws

Terugblik op november

In november is er veel gebeurd voor DWARS Limburg.

Als eerste was er de PLV van GroenLinks Limbur…

12 december 2022