MAAS IN DE WET – DWARS BRABANT X COMMISSIE NATUUR, MILIEU EN LANDBOUW

Heeft een rivier niet ook rechten? Het recht om vrij te stromen, zonder afval of verontreiniging. Met de petitie ‘Maas in de Wet’ – die al meer dan 10.000 keer ondertekend is – komt de organisatie Maas Cleanup op voor de rechten van de Maas. Nu is er niemand verantwoordelijk voor de vervuiling en andere ecologische problemen in en rondom de Maas, maar daar gaat misschien verandering in komen. Britt Dragstra heeft meegeholpen met het initiatief en komt ons er meer over vertellen. Daarnaast geeft hoogleraar waterrecht Erik Mostert zijn visie op het wettelijke verankeren van de Maas. Samen met jullie gaan we met hen in gesprek over de mogelijkheden en problemen die erbij komen kijken.

Vanaf 19:00 ben je welkom bij Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115 in ‘s-Hertogenbosch. Het programma gaat rond 19:30 van start. Vergeet niet dat je OV-kosten van een DWARS-activiteit kunt declareren!

Reisadvies: Neem vanaf de bushalte bij Station ‘s-Hertogenbosch Arriva bus 4 vanaf perron I richting Kruiskamp tot halte Rijzertlaan. Je bestemming is aan de overkant naar links en dan rechtsom om het gebouw, looptijd ongeveer 3 minuten. Alternatieven zijn bus 135 richting Wijk en Aalburg of bus 136 richting Drunen of Tilburg via Waalwijk beide tot halte Helftheuvelweg met 6 minuten lopen.

Aanmelden kan hier

  • Locatie: Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel, Helfteheuvelpassage 115, 's-Hertogenbosch
  • Afdeling: DWARS Limburg
  • Tijd: 07 October 2022 19:00