Wintercongres 2019

Het Wintercongres vindt dit jaar plaats op 23 en 24 november bij Taets in Zaandam!

Het Wintercongres is de ideale gelegenheid om je DWARSe vrienden bij elkaar te zien, naar interessante sprekers te luisteren en invloed uit te oefenen op het reilen en zeilen van DWARS. De deadline om je aan te melden voor het congres is inmiddels verstreken. Het programma, de ingediende wijzigingsvoorstellen, verantwoordingen en kandidaten voor de Kandidatencommissie, Kascommissie, de Raad van Advies en de Commissie van Beroep kun je vinden in de congresreader. Daarnaast worden het beleidsplan en de begroting voor 2020 gepresenteerd door het landelijk bestuur. Ook dit congres komen er weer gave sprekers. Benieuwd naar het programma? Check het hieronder.


Deadlines

De deadline voor het indienen van wijzigingsvoorstellen is verstreken. Wel kan je nog amendementen indienen op het visiestuk en het ingestuurde wijzigingsvoorstel op het beginselprogramma. Dat doe je hier. Het indienen van amendementen kan via de website tot 22 november 18.00. Daarna kunnen amendementen ingediend worden tijdens het behandelen van het te amenderen wijzigingsvoorstel.

Indienen van moties kan tot 23 november 18:00 (eerste congresdag dus). Indienen kan hier.


Documenten & Kandidaten

Om je voor te kunnen bereiden op het congres zijn er de volgende documenten beschikbaar. Congresdocumenten die al geüpload zijn, kun je bekijken door op de naam van het document te klikken.

De congresreader (laatst bijgewerkt: 23 november)

  • In de congresreader vind je het programma en routebeschrijvingen, de perslijst, de verantwoordingen van het bestuur en andere organen, de wijzigingsvoorstellen en moties, informatie over de kandidaten voor de Raad van Advies, de Kandidatencommissie, de Kascommissie en de Commissie van Beroep, en het halfjaarverslag, de begroting en het beleidsplan voor 2020. Let op: De congresreader zal net zoals het vorige congres regelmatig online geüpdatet worden. Deze kan dus een beetje verschillen van de reader die je in jouw congresenvelop zult aantreffen als je in je aanmeldformulier hebt aangegeven de congresdocumenten geprint te willen hebben.

De Zomercongresnotulen van de zaterdag en van de zondag

  • Deze stellen we vast op het congres. Eventuele onjuistheden worden dan aangekaart.

Het financiële halfjaarverslag

  • Het financiële halfjaarverslag geeft inzicht in hoe DWARS er halverwege 2019 financieel voorstond. Het financieel halfjaarverslag vind je in de congresreader.

Begroting 2020

  • De begroting voor 2020 wordt op het Wintercongres vastgesteld. De begroting vind je hierboven en inclusief toelichting in de congresreader.

Beleidsplan 2020

  • Het beleidsplan voor 2020 van het landelijk bestuur wordt op het Wintercongres vastgesteld.

Visiestuk Sociale media en de samenleving

  • De commissie Privacy & Technologie heeft gewerkt aan een nieuw visiestuk voor DWARS. We brengen het visiestuk in stemming. Amendementen op het visiestuk zijn welkom.

Kandidaten

  • Dit Wintercongres wordt een nieuwe Raad van Advies verkozen. Ook stellen we de Kandidatencommissie, Kascommissie en Commissie van Beroep vast. Benieuwd naar de kandidaten? Check ze hier.

Programma


Pre-congresactiviteit

Op vrijdagavond 22 november organiseert DWARS Amsterdam een toffe pre-congresactiviteit! We gaan op bezoek bij We Are Here, een groep vluchtelingen die in een voormalige buurtsupermarkt in Amsterdam Zuid-Oost woont. Samen met de bewoners eten we en gaan we in gesprek om te leren over hun situatie. Na afloop is er de mogelijkheid om de stad in te gaan. Aanmelden voor de activiteit kan hier. Zoek je een slaapplek voor vrijdag op zaterdag? Hiervoor is beperkt plek bij leden van DWARS Amsterdam. Op het aanmeldformulier kan je aangeven of je wilt blijven overnachten.

Congresfeest

Op zaterdagavond 23 november, na de eerste congresdag, vindt het congresfeest plaats. Er wordt geen alcohol geschonken aan minderjarigen. Aan de deur wordt je ID dus gecontroleerd. Denk eraan dat je deze meeneemt.

Tot slot

Voor vragen en opmerkingen over het congres kun je terecht bij onze secretaris Lotte. Heb je bijvoorbeeld extra begeleiding of materialen nodig om het congres toegankelijk of bereikbaar te maken voor jou? Neem dan contact op via secretaris[at]dwars.org of +31 6 20519959.
Ben je bij het congres geweest? Vul dan het evaluatieformulier in!

LGedragscode

Bij DWARS gaan we op een prettige manier met elkaar om. Tijdens onze evenementen geldt dan ook de gedragscode. Deze geldt dus ook tijdens de pre-congresactiviteit, het congres zelf en het congresfeest.