Voorzitter Demonstratiecommissie

De Demonstratiecommissie (DemonstraCie) is op zoek naar een voorzitter!

Wat doet de Demonstratiecommissie?

De Demonstratiecommissie ondersteunt het bestuur door bij te houden wanneer relevante protesten en acties zijn. Verder vormt de commissie een brug tussen activistische leden, afdelingen en het landelijk bestuur. De commissie zal zich ook focussen op het zelf organiseren van acties.

De Demonstratiecommissie is een nieuwe commissie die in het leven is geroepen. Het doel van de commissie is om  te zorgen dat informatie over protesten beter beschikbaar is binnen de vereniging zodat er grotere en beter georganiseerde DWARSe delegaties naar acties gaan.

Wat doe je als voorzitter van de commissie?

Als voorzitter van de Demonstratiecommissie hou je  je bezig met het houden van overzicht binnen de commissie bewaren en het voorbereiden en voorzitten van de commissie.

Ook hou je bezig met het bijhouden van acties die plaatsvinden die relevant zijn voor DWARS. Deze meld je aan het Landelijk bestuurslid Activisme & Campagne. Aan de hand van de tijd/werkdruk van het LB besluiten zij of ze kunnen gaan. Kunnen zij niet gaan dan kan je als lid besluiten om het Activistennetwerk te inspireren om zich te organiseren. Als voorzitter kom je ook in een SLACK-groep met de afdelingsportefeuillehouders om ook daar acties mee te kunnen delen.

Eens in de 4 weken zullen we vergaderen over hoe het gaat, als de commissie goed loopt kunnen gaan we ook kijken naar het zelf opzetten van acties.

In de week van een actie of vergadering kost deze functie meer tijd, maar in andere weken minder. Je bent er ongeveer 3 uur in de week (exclusief acties) mee bezig.

Wie ben jij?

Als commissievoorzitter is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

  • Activistisch ingesteld
  • Bekend binnen activistische kringen
  • Goed communiceren
  • Samenwerken
  • Voorzitten van een vergadering
  • Contacten onderhouden
  • Anderen activeren

Als je dit nog niet kan, is dat niet erg. Het belangrijkste is dat je graag wil leren. Daarnaast kom je in een commissie terecht die elkaar graag helpt!

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 5 augustus een mailtje met een korte motivatie van een half A4’tje en je cv naar julian@dwars.org. Julian neemt dan na het sluiten van de vacature zo snel mogelijk contact met je op. Heb je nog vragen? Stuur dan ook een mailtje naar julian@dwars.org.